Den økonomiske
Awana, 85 Sloane Avenue, London SW3, tlf. 020 75848880
Awana byder på lækker og veltillavet malaysisk mad og er en favorit blandt kvarterets lokale beboere. Menukortet rummer et hav af forskellige, regionale, malaysiske retter, og er du i tvivl om, hvad du skal bestille, står det hjælpsomme og servicemindede personale gerne til rådighed.
Til specialiteterne hører den lækre, mørke rendang daging awana – en slow cooked karry-ret med urter og oksekød. Til dessert kan anbefales husets hjemmelavede chokolade/citrongræs-is.
Et måltid inklusiv dessert kan fås for omkring 200 kroner, hvilket må siges at være ret billigt – især når man tænker på at restauranten ligger i det ellers dyre Kensington-kvarter.
Den dyrere
Aubaine, 31 Dover Street, London W1, tlf. 020 73680955
Denne glimrende franske restaurant ligger fornemt placeret i det dyre Mayfair-kvarter, og selvom den først åbnede for nylig, hører den allerede til en af områdets mest velbesøgte i sin prisklasse. På menuen står blandt andet en ganske fantastisk blæksprutte carpaccio og husets specialitet, den vidunderligt cremede potato dauphinoise.
Restaurant Aubaine er utrolig smagfuldt indrettet, og betjeningen er i topklasse. Gå endelig ikke derfra uden at have prøvet mindst en ret fra den alenlange dessertmenu. Priserne ligger på omkring 350 kroner per person.
Den eksklusive
Quince, The Mayfair Hotel, Stratton Street , London W1, tlf. 020 79153892
Størstedelen af Londons bedste restauranter drives af kendte kokke med store egoer, som for eksempel Heston Blumenthal’s Dinner og Marcus Waring’s Petrus. Det nyeste skud på stammen er restauranten Middle Eastern Quince, som drives af den bulgarske kok Silvena Rowe, der udover sine færdigheder i køkkenet er kendt for sin specielle blonde hårpragt og ukuelige entusiasme.
Restauranten ligger i det overdådigt fashionable The Mayfair Hotel og ser meget speciel ud med amerikanske, diner-agtige læderbænke og blå, flisebelagte vægge.
Maden er udsøgt og tyrkisk inspireret når det er bedst, og til forret kan man for eksempel få lækre cigar börek og sprød blæksprutte med aioli, mens hovedretten kunne være en Côte de boeuf, der er lagret i 45 dage med dertilhørende sesam za’atar salt og quince-marmelade.
Silvena Rowe står selv for at tilberede retterne i restaurantens åbne køkken, til skue for alle stedets gæster.