London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  West London shopping guide

  est London består af pæne bydele med gode muligheder for shopping. Her finder du alt fra trendy modetøj i South Kensington til små sjove boder i den caribisk befolket del af Notting Hill. Redaktionen på london.dk har samlet vores bedste shopping tips, så du får mest muligt ud af din shopping i West London.

  Harvey Nichols

  Det omfattende indkøbscenter Harvey Nichols, beliggende nær Hyde Park på hjørnet af Sloane Street og Knightsbridge 109–125, er et varehus med designervarer i alle kategorier og et bredt udvalg i forskellige prisniveauer.

  Harrods

  Det gamle traditionsrige indkøbscenter på Brompton Road i Knightsbridge byder på alt fra Alexander McQueen til Yves Saint Laurent, og skal opleves for bygningens egen skyld. Specielt er Harrods juleudsmykning seværdig. Men det er bestemt også deres udsalg, der foregår hver januar og juli. Hver afdeling i Harrods er smukt dekoreret med pyntede paneler, malede lofter og kunstfærdige opsætninger. Danske Illum og Magasin blegner i forhold til denne kulturklenodie, som i øvrigt er Storbritanniens første og største indkøbscenter.

  Westfield

  Hvis du befinder dig i West London, og kan lide den mere spraglede oplevelse af byen med flere kontraster og et mere folkeligt præg, er det nyåbnede storcenter, Westfield, ved Shepherds Bush interessant. Westfield kan bryste sig af at være Europas største shoppingcenter beliggende indenfor en bygrænse og spænder vidt fra high street til upperclass brands i The Village. Her finder du bl. a. Topshop, H&M, Full Circle, Jimmy Choo, Dior, Prada, Louis Vuitton, All Saints og Zara.

  Notting Hill

  Med det trendy kvarter Westbourne Grove som hovedpulsåre, udstråler Notting Hill en luksusboheme-ånd som får os til at tænke på britiske IT-girls som Sienna Miller eller Alexa Chung. Måske spotter du endda en af dem, når du er på shopping i forretninger som Paul & Joe, Twenty8Twelwe, Burberry Children, Aime/APC, Emma Hope og Comptoir Des Cotonniers. Skal du være chick med de chikke, så er det her i Notting Hill det sker.

  Portobello Road Market

  Portobello Road Market i bydelen Notting Hill i West London er verdens største og kendte udendørs marked. Her sælges dyre antikviteter, secondhand tøj, smykker og sølvtøj, malerier, parfumeflasker, porcelæn, plakater, frugt og grønt. Her i Portobello Road Market er der mange turister, og gaden med de pastelfarvede huse er derfor bedst at besøge i hverdagen, hvis du vil have den lidt for dig selv. Portobello Road Market er først og fremmest kendt for selve markedet, men stedet har også lagt kulisse til filmen Notting Hill (1999) med Julia Robert og Hugh Grant. Se traileren her og bemærk kulissen:

  Kensington High Street

  Kensington High Street i West London finder du alle de high street butikker, der netop gør London til et fantastisk shoppingparadis. Priserne er rimelige og udvalget utroligt stort. Blandt de mange fede butikker finder du kendte kæder som Urban Outfitters, Topshop, American Apparel, L K Bennet, Sweaty Betty, All Saints, Aveda og The Organic Pharmacy.

  Nicole Farhi´s butik 202

  For at fuldende Notting Hill shopping-oplevelsen bør du spise frokost i den engelske designer Nicole Farhi´s butik 202 på Westbourne Grove, hvor der også er installeret en café. Cafeen er placeret midt i forretningen, så mens du sidder og får en velfortjent latte eller salat, er du omgivet af skønne designer varer. Adressen er 202-204 Westbourne Grove.

  Sloane Street

  Sloane Street indeholder Europas største Gucci-butik og andre hotte brands som Christian Dior, Max Mara, Armani, Alberta Ferretti og Jo Malone. Her i Sloane Street ligger sværvægterne i modens verden side om side og lokker med tøj, tasker og accessories til nyrige russere, gammelrige englændere og turister, der ønsker at tilegne sig noget af den glamour området byder på. Sloane Street strækker sig fra Knightsbridge til Sloane Square, der også er starten på den over 3 km lange shoppinggade Kings Road.

  Kings Road

  Kings Road bliver associeret med 1960-stilen Swinging London og designeren Mary Quant, som åbnede sin første butik, Bazaar, på Kings Road i 1955. Kings Road blev stedet hvor unge kvinder shoppede. I 1970´erne åbnede Sex Pistols manageren Malcolm McLaren forretningen Let It Rock i nummer 430 sammen med designeren Vivienne Westwood. I dag er Kings Road stadigt en vigtig shoppinggade, men er butikkerne er mere mainstream.

  Shepherds Bush Market

  Hvis du kan lide lokale markeder, hvor der sælges alt fra etnisk mad, billigt tøj, kufferter og legetøj, så skal du besøge Shephard Bush Market. Den multietniske lokalbefolkning kommer her til udtryk, og det skaber en autentisk oplevelse af hverdagslivet i London. Du kan være heldig at finde et billigt fund, og markedet er en livlig og sjov oplevelse. Som bonus, kan vi oplyse, at det her er fordelagtigt at prutte om priserne.

  Læs også: