London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Weekend i London

  Weekend i London

  Har du ikke tid til en ugelang ferie, når turen går til London? Fortvivl ikke, for London weekendferie eller en forlænget weekend i London kan være en fantastisk miniferie. Herunder har vi lavet et eksempel på et London weekend program, der gør det muligt at se London under et weekendophold. Vores London-weekend program er baseret på en kort weekendtur (lørdag & søndag) og inspireret af ”Sightseeing for førstegangsturister”, der giver dig en liste over de ting du MÅ se, når turen går til London.

  Fredag på en London weekendtur

  Hvis din weekend i London starter allerede fredag eftermiddag/aften, bør du starte med en rolig gåtur i kvarteret omkring dit hotel for at ”indsnuse” London. Nyd en god middag på én af Londons mange restauranter og slut aftenen af med en tur langs Themsen og en pint på en hyggelig pub. At starte sin London weekend med en pint er en sikker vinder, når turen går til London.

  Lørdag på en London weekendtur

  Når turen går til London, skal du ikke sove din weekend væk, så stå tidligt op – du har meget, du skal nå! Og start så dagen med den traditionelle Full English Breakfast – den bedste base for en lang weekend i London.

  Tag The Tube til Westminster stationen og nyd synet af Parliament og Big Ben, der knejser mod himlen. Gå nu ned ad Parliament Street, hvor anden gade på venstre hånd er Downing Street, residens for Premierministeren. Dit besøg bør times, så klokken nu er ved at være 11.00. Gå lidt længere ned ad Parliament Street til den bliver til Whitehall, hvor du finder Horse Guards. De har ”Change of the Guards” hver dag kl. 11.00 (søndag 10.00) og det er et must, når turen går til London på weekendtur. Efter vagtskiftet går du tilbage til King Charles Street, hvor du skal besøge The Cabinet War Rooms – en spændende og meget autentisk gengivelse af Krigskabinettets hverdag under 2. Verdenskrig, som du bør opleve på en forlænget weekend i London.

  Men dit weekendophold i London skal handle om andet end magt og politik. Derfor spadserer du nu op til enden af Whitehall, hvor du finder Trafalgar Square. Her kan du se Lord Nelson, St. Martin-in-the-Fields og masser af duer… Men dit egentlige mål er kunst. For enden af den store plads ligger National Gallery og National Portrait Gallery (begge med gratis adgang), der giver dig enorme mængder af fantastisk kunst, når turen går til London. Afsæt en time eller to til besøget, og lad roen og de smukke billeder give din weekend i London et tiltrængt afbræk.

  Nu holder den store morgenmad vist ikke længere, så det er på tide, at du finder et sted at spise frokost. Gå ad de små hyggelige gader op til Covent Garden. Her finder du et utal af frokostrestauranter og pubber, der kan stille sult og tørst. Hvad med at peppe din London weekend op med traditionel engelsk mad på ”Porter’s” i Henrietta Street? Efter frokosten er der rig lejlighed for shopping både på selve Covent Garden Market og i gaderne omkring det, så lad pundene rulle. Shopping hører trods alt med, når turen går til London, også selv om det kun er på en forlænget weekend.

  Så er det vist på tide at hvile fødderne. Det kan anbefales at tage tilbage til hotellet for at aflæsse dine indkøb og evt. tage en lille lur, så du er frisk til London Weekend by Night.

  En weekend i London er ikke fuldendt uden at turen går til London West End med de mange teatre. Beslut dig allerede inden du tager af sted for, hvad du skal se lørdag aften på din London weekend, så du kan booke billetterne hjemmefra. Teater, komedie eller musical? Valget er dit – og stort. Du kan læse meget mere om Londons teaterliv her. Afslut din lørdag med en sen middag på den ”teatralske” restaurant Sarastro, hvor du kan nyde maden i fantastiske omgivelser og med live opera som baggrundsmusik.

  Nu kan du vælge, om du skal hjem i seng, eller om du vil kaste dig ud i Londons natteliv. Barer, natklubber og diskoteker står klar til at sparke liv i din London weekend. Bare husk, at du får endnu en travl weekend dag i London i morgen…

  Søndag på en London weekendtur

  Endnu en dag i din London weekend er klar til at give dig oplevelser ud over det sædvanlige. Har du endnu ikke fået tilfredsstillet din shoppetrang, bør du tage til Piccadilly Circus og derfra bevæge dig op ad Regent Street til Oxford Street. Glem ikke at svinge indenom Carnaby Street i Soho undervejs. Når du er færdig (eller fattig), kan du enten tage The Tube til Green Park, eller gå dertil via Bond Street og Barkley Square. Nyd turen gennem Green Park – evt. med en afstikker til St. James’s Park – inden du når frem til Buckingham Palace. Ligger dit London weekendophold i sommermånederne, kan du booke dig ind til en rundvisning på slottet, men ellers er det også ganske betagende at betragte udefra, når turen går til London.

  Hvad er en weekend i London uden en High Tea? Når du nu er i nærheden af Buckingham Palace, bør du indtage din eftermiddagste på The Ritz Hotel eller i Fortnum & Mason på Piccadilly. Nyd den i fulde drag og tag bagefter The Tube til Tower Hill i East End for at tilsætte din London weekend lidt historie. Hvis du har tid, bør du gå indenfor på Tower of London (lukker 17.30, sidste entre 17.00), men ellers kan du tage en tur rundt om Tower og evt. supplere med en tur over i det smukke og hyggelige St. Katharine’s Dock.

  Gå nu over Tower Bridge til Southwark, hvor du går langs Themsen hele vejen til London Eye på South Bank. En tur i London Eye er den perfekte måde at sige ”farvel og tak” til London for en fantastisk weekendtur, og uden tvivl vil du tilføje et ”på gensyn” – der er stadig seværdigheder nok til masser af weekendophold i London.

  Se også de andre dagsprogrammer, når turen går til London:

  Læsehestens dag
  Familiedag for næsten ingen penge
  Drengedag
  Sex and the City Tøsedag
  Den søde tands dag

  Læs også: