London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Vejret og årstiderne i London

  Hvis du ikke kan lide vejret, så vent fem minutter – og det vil skifte! Selvom det kan siges om mange forskellige destinationer, gør det gamle ordsprog sig i særlig grad gældende for London. Mange turister stiller spørgsmålet ’hvordan bliver vejret i morgen?’, men faktisk er det ærligste og rigtigste svar, at det kan man ikke sige, før den tid kommer. Men selvfølgelig er der nogle genereller betragtninger, man bør holde sig for øje, før man beslutter sig for, hvornår man vil rejse til London.

  Vejret om vinteren. Selvom ordet i sig selv lyder koldt, kan vinter vejret i London sagtens være andet en koldt og gråt. Der kan forekomme byger og støvregn, men solen kan også skinne, og temperaturen er for det meste væsentligt højere end i Danmark. Sommetider kan der også falde sne, men ikke to vintre er ens i London.
  Rejser du i december eller januar, kan du dog godt forberede dig på lidt pudder og glat føre. Det er heller ikke usædvanligt, at der kan falde sne i slutningen af februar og begyndelsen af marts.
  Dagene er også kortere i London om vinteren, hvilket betyder mindre sol og mindre tid til sightseeing. Tjek www.timeanddate.com for de eksakte tidspunkter for solopgang og solnedgang.

  Vejret om foråret. Foråret kommer, og det gør det altid. Og selvom vejret stadig er relativt koldt i London i marts, kan man allerede der se skud på træerne og de første tegn på forandring. Dagene bliver længere, hvilket for det meste også betyder mere sol, men både februar og marts kan være meget våde – som regel vådere end vintermånederne.

  Vejret om sommeren. Om sommeren står den på Pimm’s (traditionel engelsk alkohol), Wimbledon og grillmad, og denne årstid står for mange som årets højdepunkt. Lange dage betyder gerne at London vejret byder på masser af solskin, og i London betyder det masser af folk i byens gader, stræder, parker og cafeer. Selvom vejret godt kan byde på en byge af regn hist og her, er det ikke unormalt med et par ugers uafbrudt solskinsvejr, og temperaturen kan godt snige sig op på de 28 grader. På sådanne dage kan central London godt føles lidt varm og tryggende. Husk solcremen – især hvis du skal på bådtur op ad Themsen.

  Vejret om efteråret. London vejret i september er som regel meget behageligt med milde dage og kølige nætter. Oktober vejret kan også sagtens være mild og solrig, men i slutningen af måneden bliver det koldere, og vinterens komme er uundgåelig.

  Fælles for alle årstiderne er muligheden for regn. Englands maritime klima betyder, at det kan begynde at regne når som helst – og det gør det – men dag efter dag med regn og gråvejr, hører faktisk til sjældenhederne i London. Men igen – forvent det uventede: Himlen kan pludselig blive mørk, og det vil stå ned i stænger i en 10 minutters tid – og så kommer solen.

  Læs også: