London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Udflugter fra London

  Hvis du har mod på at tage lidt længere væk fra London end blot et par stop med The Tube, så er her nogle idéer til udflugtsmål for en halv eller hel dag.

  City Farms

  Mange steder rundt om i London kan du finde de såkaldte City Farms, hvor du kan opleve bondegårdens dyreliv og aktiviteter på tæt hold. Det er måske ikke lige det man forbinder med London – men det gør ikke oplevelsen mindre sjov og overraskende. Læs mere om City Farms

  Islington

  Hvis du holder af Camden Town, men synes det er lige lovlig overbefolket, så skulle du prøve naboen Islington, der er det sidste nye skud på stammen for up and coming-kvarterer i London. Islington har samme stemning som Camden med caféer, unge mennesker og smart tøj, men er en tak højere på mondænheds-skalaen. Især er området omkring Angel Station blomstret op med shoppingcenter, biografer og restauranter, og vil du ikke undvære Camden’s markeder, er der her to af slagsen: Chapel Road og Camden Passage. Desuden er der mellem stationerne Essex Road og Canonbury anlagt en hyggelig og meget smuk gangsti langs kanalen.

  Transport: Northern Line til Angel Station eller Victoria Line til Highbury/Islington.

  Hampstead Heath

  Hampstead Heath er en tre km2 grøn ”hede”, der ligger højt over London, så udsigten fra Parliament Hill ikke forstyrres af høje bygninger. På heden finder du både skov, enge, bakker og søer, hvor du kan bade og fiske, og tre weekender om året er der forlystelsespark/marked i den sydlige ende. Der bydes på faciliteter til 16 forskellige sportsgrene fra petanque til atletik. Et perfekt mål for en udflugt/picnic.

  Kenwood House & Estate

  I udkanten af the Heath ligger Kenwood House & Estate, et pragtfuldt palæ bygget i 1616 og senere ombygget i 1764. Både hus og have er åbent for offentligheden og bygningen byder på både historisk indrettede sale og værelser og en omfattende kunstsamling med værker af flere store mestre.

  Highgate

  Lige øst for Hampstead Heath ligger Highgate. Highgate er en hyggelig og mondæn by(-del), der har haft beboelse helt tilbage til middelalderen, men målet for en udflugt bør være byens kirkegård, Highgate Cemetery. Kirkegården blev indviet i 1839 og fremstår i dag (efter gennemgribende istandsættelse fra frivillige) i ægte victoriansk stil. Kirkegården, der er delt i to af Swan’s Lane, har et væld af kendte beboere.

  Vestlige del af Highgate

  Mens den østlige del er anlagt, som man normalt ser kirkegårde, så er vestdelen et fantastisk smukt parkagtigt anlæg, hvor de rigt udsmykkede gravstene står spredt ud mellem den tætte beplantning, og hvor de store mausoleer og familiegravsteder i nogle tilfælde er bygget som små palæer.
  Den vestlige del, som er den smukkeste og mest interessante, kan kun beses på guidede ture. Disse ture finder sted kl. 14.00 på hverdage og hver hele time mellem 11.00 og 16.00 i weekenden. I sommerperioden anbefales det, at du booker plads på hverdagsturene, da der er begrænset antal deltagere. Weekendturene kan ikke bookes i forvejen.

  Østlige del af Highgate

  Den østlige del er åben dagligt (på nær, når der finder begravelser sted), men der skal betales entré, hvilket giver dig lov til at fotografere (kun stillbilleder uden tripod). Guidede ture finder sted hver 1. lørdag i måneden.

  Transport

  Det kan anbefales at bevæge sig til fods mellem de to steder, så du kan enten tage Northern Line mod Edgware til Hampstead Station og gå over heden til Highgate, eller omvendt tage Northern Line mod Mill Hill East/High Barnet til Highgate Station og gå over heden til Hampstead Station.

  Kew Gardens

  Royal Botanical Gardens, Kew – i daglig tale blot Kew Gardens – er den mest komplette botaniske samling i verden. Her kan du opleve planter fra hele verden både udendørs i de forskellige haver, og indendørs i Palmehuset og væksthuset. Som noget helt nyt kan du nu fra en specialbygget gangbro 18 m over jorden opleve trætoppene i et perspektiv, der ikke før er set i nogen botanisk have.

  Udover planter og træer, er der også for-skellige bygninger i haven. Fx Minka House, der er et originalt japansk træhus fra 1900, importeret fra Japan, eller den 50 m høje pagode The Great Pagoda bygget i 1762 efter kinesiske tegninger.

  Kew Gardens er et stort område – du kan lette din rundtur lidt ved at købe en dags-billet til The Kew Explorer, der er et ”gade-tog”, der kører haven rundt med flere stop undervejs, og chaufføren fungerer som guide.

  Transport: Tag District Line mod Rich-mond til Kew Garden Station. Eller du kan tage Riverboat fra Westminster Pier, ca. 1½ time hver vej.

  Richmond

  Hvis du vil opleve ægte engelsk landsbyidyl, bør du sætte en dag af til at besøge Richmond. Bymidten, der gennemskæres af Themsen er indbegrebet af idyllisk engelsk landsby med stemningsfyldte gader, charmerende special-forretninger, gallerier, restauranter og pubber langs floden. I omegnen findes et væld af historiske ejendomme, der er åbne for offentligheden, den smukke Richmond Park med hjorte og andet vildt, samt en pragtfuld udsigt over den uspolerede ”English Countryside”. Alt i alt som taget ud af et maleri.

  Transport: Den smukkeste måde at ankomme er sejlende, så tag fx Riverboat fra Westminster Pier, der tager ca. 1½-2 timer hver vej. Men du kan også vælge den lidt hurtigere undergrund, og tage District Line til Richmond Station.

  Hampton Court

  Slottet Hampton Court Palace har været kongeligt residens siden Henrik VIII i 1525 fik det foræret af Kardinal Wolsey og frem til midten af 1700-tallet. Det er et helt og aldeles unikt slot med en fantastisk park med Fountain Garden anlagt i smukt mønster med kanaler og søen Long Water. Der skal betales entre til stedet, men når det er gjort, har du adgang til både slottet med dets kæmpe kunstsamling og mange særudstillinger, og til parken og haverne.

  Labyrinten og den store vin

  En af de mest populære attraktioner i parken er labyrinten, hvor du nemt kan blive væk mellem hækkenes høje mure, så tag et kort med ind. Også Den Store Vin trækker publikum til. Det er en vinstok, der blev plantet i 1768, og stadig i dag står som et smukt, grønt tag i sit drivhus ud mod Themsen. Der er naturligvis mulighed for at købe mad og drikke i slottets to caféer, men du er også velkommen til at medbringe din egen picnickurv, når du blot husker at indtage den ét af de steder, der er indrettet til det.

  Transport:
  South West Train hver halve time fra Waterloo eller Wimbledon Station til Hampton Court Station, ca. 35 min.
  Riverboat fra Westminster Pier, kan tage op til 4 timer!

  Wimbledon

  Wimbledon er mest (og stort set kun) kendt for den årlige tennisturnering, der finder sted her. Det er en skam! Wimbledon er nemlig endnu en af de hyggelige, uspolerede landsbyer, hvor man kun 15 km fra Londons centrum føler sig i en helt anden verden. Her er alt, hvad en ægte engelsk landsby bør have: Landsbykirken med præstegård, pubben ved siden af og et væld af butikker, fortovscaféer og restauranter samt et spændende nyt teater. Og så naturligvis idyl, idyl og atter idyl. Men tennis er nu engang en stor del af byen, og uanset, om du er interesseret i tennis eller ej, bør du besøge Wimbledon Lawn Tennis Museum. Et interessant og livligt museum, der udover historien og byder på historier – nogle gode nogle af slagsen.

  Se film om Wimbledon Lawn Tennis Museun

  Transport: District Line mod Wimbledon til Southfields Station.
  OBS! Hvis du vælger at benytte Riverboats som transportmiddel, skal du være opmærksom på, at deres sejlplan kan være uhensigtsmæssig for 1-dags ture, især fordi hjemturenes afgangstidspunkter i visse tilfælde ligger meget tidligt. Så check tiderne inden afgang, og vælg eventuelt en anden transportform én af vejene.

  Og lidt længere ude…

  Hvis du har mod på en lidt længere tur væk fra London:

  • Bath

  Besøg de romerske bade og nyd en dag i en vidunderlig by.
  Tog fra Paddington og Waterloo, 1½ time.
  Express Coach fra Victoria, ca. 2 timer.

  • Oxford & Cambridge

  Tag enten mod nordvest til Oxford eller nordpå til Cambridge og se de fantastiske universiteter, pragtfulde byer og den skønne natur.
  Oxford: Tog (First Great Western Link) hvert 15. min fra Paddington, ca. 1 time. Express Coach hvert 15. min. fra Victoria, ca. 1 time.
  Cambridge: Non-stop tog “Cambridge Cruiser” hver ½ time fra Liverpool St. eller Kings Cross, ca, 45 min.

  Besøg Shakespeares barndomshjem, se en forestilling på teatret, eller blot nyd den smukke by og dens landlige omgivelser.
  Tog fra Marylebone Station, ca. 2½ time.
  Express Coach fra Victoria, ca. 2½ time.

  Se verdens største og ældste beboede slot, der stadig er residens for den engelske kongefamilie.
  South West Train fra Waterloo Station til Windsor and Eton Riverside Station, ca. 55 min. (Bemærk: Legoland ligger lige i nærheden, og du kan købe togbillet med Legoland-billet inkluderet).

  Læs mere om London

  Camden Town er kendt for sit store weekendmarked og alternative subkulturer. Her er masser af trends, nye idéer og design, og unge mennesker fra ind- og udland.
  South Bank er i dag den bydel, der undergår den hurtigste og mest omfattende udvikling i London. South Bank summer af liv både dag og aften. South Bank Centre er det område, hvor alle kulturattraktionerne ligger i South Bank.

  Ved du noget om udflugter fra London

  Hvis du vil anbefale andre en god udflugt fra London – fx en dagstur, en landsby eller seværdighed – så skriv venligst din kommentar eller anbefaling i feltet nedenfor. Så viser vi dit indlæg her på vores udflugt-side, så andre rejsende får glæde af den.

  Læs også: