London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Transport i London

  London er en stor by – meget stor. Men hvad betyder det, når man har de rigtige sko med på ferien, og London byder på et af de bedste offentlige transportsystemer i verden? Gå så meget du kan overkomme, for der er hele tiden spændende ting at se og opleve i London. Men når grænsen er nået, kan du roligt og forholdsvis billigt gøre brug af de offentlige transportmidler.

  The tube – London Underground

  London underground og Big BenDen mest kendte – og mest anvendte – er The Tube, London Underground, der dækker hele London og omegn. Systemet består af 11 linier, der er praktisk kortlagt med hver deres farve for overskuelig-hedens skyld. Stjernen blandt disse linier for både turister og fastboende er den gule Circle Line. Den dækker størstedelen af de interessante områder af London, og som navnet antyder kører den i ring (i begge retninger). Det betyder, at den er sikker for både turister på ferie og folk uden stedsans, da du altid vil ende, hvor du startede.

  Men skal du på din rejse et sted hen i London, der kræver omstigning, skal du ikke være bekymret. The Tube er let overskuelig og stationerne har tydelig skiltning.

  Downtown London med bus

  Bus

  Som turist på ferie eller gennemrejse i London får du lidt mere ud af at tage bussen, når du skal rundt i byen. Du har udsyn til alt undervejs – især hvis du går op på 1. sal af dobbeltdækkerbusserne. Det er dog ikke længere alle linier i London, der har 1. sal. Vær opmærksom på, at visse linier har ruter, der passerer de tæt trafikerede områder, og det vil stort set hele dagen medføre en del stilstand i køerne. Oxford Street f.eks. kan som regel tilbagelægges meget hurtigere til fods, end i bus.

  Se London fra en cykel

  Hvis du gerne vil have lidt motion, mens du samtidig er på sightseeing i London, kan det anbefales at leje en cykel. I det centrale London er der 400 cykelstationer, hvor du let lejer en cykel, cykler derhen hvor du vil, og afleverer cyklen i en af de andre 400 cykelstationer. På denne måde får du set London på en anderledes måde, imens du transporterer dig mellem de forskellige seværdigheder. Cykelleje på denne måde egner sig bedst til korte tur, da den første halve time er gratis, og man derefter betaler mere og mere jo længere tid, man bruger cyklen.

  Kombination af undergrund og bus

  Bus i downtown LondonKøb dig et Oyster Card eller Travelcard, som i forskellige variationer giver dig ubegrænset kørsel med både Tube og bus i London. Der er forskellige betingelser for de to kort, så det er svært at anbefale det ene frem for det andet, da det afhænger af dine behov på din rejse til London. Tal med personalet eller få en brochure på stationen, og find ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig.

  Taxi

  Sidst, men ikke mindst, er der de berømte sorte London Taxi’er, der ikke længere er så sorte. De er en behagelig transportform, der prismæssigt ikke er billig, men heller ikke noget, der vil slå bunden ud af dit feriebudget, hvis du skulle fristes til at tage en enkelt tur eller to. Benpladsen er rigelig, og de fleste chauffører er altid klar med turist-råd eller en god historie.

  London Taxi

  Hvis du vil læse mere om transport til og fra lufthavnene i London, så klik her.

  Vi gør vores bedste for at beskrive transport-mulighederne i London. Hvis du har erfaringer, som andre rejsende kan få glæde af at læse, så er du meget velkommen til at skrive dit rejsetip om transport i London i feltet nedenfor. Tak for hjælpen!

  Læs også: