London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  London teater og musicals

  Mange turister vælger en storbyrejse til London ene og alene for at se teater og musicals. Og det er fuldt forståeligt. London – især West End – har et kæmpe udvalg af teatre, hvor du kan opleve musicals, drama, spænding og humor af højeste kvalitet. De dygtige engelske skuespillere får i højere og højere grad ”hjælp” fra deres amerikanske stjerne-kolleger, der gerne vil væk fra Hollywood et par måneder for at stå på en engelsk teater scene i London.

  Klassisk teater i London

  Er du mest interesseret i, at fylde din ferie med klassisk London teater, så bør du kigge nærmere på teatrene lidt væk fra Leicester Square. Her finder du bl.a. de to Theatre Royal i Haymarket og Drury Lane. Men den ultimative London teater oplevelse får du i The Shakespeare Globe på Bankside, lige ved Millenium Bridge, hvor Shakespeare opføres som på hans egen tid. Og hvis ikke dér, så er Shakespeare ALTID på plakaten et eller andet sted i London.

  London musicals

  Er du mere til de store Broadway musicals i London, skal du søge mod de store London teatre på og omkring Leicester Square, der er leveringsdygtige i både de gamle travere, som ”Phantom of the Opera” og ”Sound of Music”, og de nyere ”Wicked” og ”We Will Rock You”. Desuden er det også på Leicester Square, du finder de store premierebiografer.

  Billetter til teater og musicals

  Hvis du på forhånd ved, hvad du vil se på et London teater, er det en rigtig god idé at bestille teater eller musicals billetter hjemmefra. Det kan gøres flere steder på nettet, så check nogle stykker af dem, så du kan finde de billigste. Du kan finde links til nogle af dem på vores Link-side. Når du først er ankommet til London, har du mulighed for at få billige teater billetter til samme dags forestillinger fra TKTS på Leicester Square, og naturligvis har de enkle London teatre også deres eget billetkontor, som kan hjælpe dig.

  Eksperimenterende teater

  Hvis du have en anderledes oplevelse på din London rejse, så glem alt om de sædvanlige West End shows – Londons teaterscene kan nemlig også noget helt andet. Trenden indenfor publikumsinddragelse når helt nye højder i de eksperimenterende teaterforestillinger, der skyder op rundt omkring i London.
  Læs mere om eksperimenterende teater.

  Læs også: