London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Sport i London – London for sportsfans

  En tur til London er ikke kun for yndere af shopping og museer. Sportsfans bør i høj grad også afsætte nogle dage til en ”pilgrimsrejse” til sportens mekka London.

  De første to ting, de fleste vil tænke på, når man nævner London og sport, er sandsynligvis tennis og fodbold. Men der er mere end det. Herunder er en liste over nogle af de mest populære sports-sights, som vil tilfredsstille selv de mest kræsne.

  Wimbeldon i London

  I udkanten af London ligger Wimbeldon, hvor The All England Lawn Tennis & Croquet Club hvert år i juni/juli lægger græs til den mest prestigefyldte tennisturnering i verden. Det er ikke nemt at få billetter til selve turneringens kampe, men ikke umuligt. Du skal bare være i god tid. Klik her for yderligere oplysninger. Men også resten af året er Wimbeldon et interessant udflugtsmål for interesserede i sport. The Wimbeldon Lawn Tennis Museum & Tour giver dig et detaljeret bag-kulissen-indblik i både klubbens og turneringens historie. Måske er du endda så heldig at støde ind i en topspiller eller to undervejs.

  London fodbold

  London har i skrivende stund hele 5 Premier League fodboldklubber. Én af dem er Chelsea Football Club der byder dig velkommen til en Chelsea Stadium Tour, hvor du bliver vist rundt på både bane, omklædningsrum og opholdssteder, der er stjernernes arbejdsplads. I sæsonen har du naturligvis også mulighed for at købe billetter til nogle af de mange klubbers hjemmekampe. Udover Chelsea er det Arsenal, Fullham, Tottenham og Westham.

  Cricket og Rugby i London

  To meget populære sportsgrene i England er Cricket og Rugby. Cricket-sæsonen starter i maj og løber hele sommeren igennem. At overvære en cricket match er det mest afslappende tidsfordriv. På amatørplan finder det oftest sted i Londons parker, hvor tilskuerne tager plads i klapstole og nyder en frokostkurv eller te, mens de ser cricket. Vil du opleve cricket på lidt højere plan, skal du tage til Lord’s Cricket Ground i St. Johns Wood nær Regent Park. Her kan du udover kampene også tage en guidet tour rundt på anlægget med The Lord’s Cricket Ground Tour.

  Rugby finder du i Twickenham ca. 20 km sydvest for London. Her ligger World Rugby Museum & Stadium, hvor du både kan overvære kampe og booke dig ind på The Twickeham World Rugby Museum an Stadium Tour. Du kan se mere om stedet og booke en tour på deres hjemmeside.

  Se NFL i London

  En gang om året har du mulighed for at opleve NFL – amerikansk fodbold – i London. NFL kampen i London er den eneste NFL kamp, der spilles i Europa, og har du garanti for et fyldt stadion og en euroforisk stemning. Du får billetter ved at registrere dig, og det bliver derefter afgjort ved en lodtrækning, hvem der får lov at købe billetterne. Kampen spilles på Wembley Stadium, og hvis du er en af de heldige oplever du masser af glade fans, veldrejede cheerleaders og en fantastisk stemning.

  OL i London 2012

  Der findes selvfølgelig et hav af andre sportsgrene og arrangementer, du kan opsøge, mens du er i London. Dertil kommer, at London skal være OL-værter i 2012, og det har allerede sat sit tydelige præg på byen. Men der er én ekstra bonus, når det gælder de ting, vi har nævnt ovenfor: Alle de fremhævede ting er inkluderet i London Pass, hvilket vil sige, at når kortet er betalt, har du gratis adgang til det hele, og undgår flere steder desuden at skulle stå i kø.

  Læs også: