London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Londons specielle specialbutikker

  I en shoppingby som London kan de være svært som turist at finde de helt unikke forretninger, der skiller sig ud fra det uendelige hav af highstreet-butikker. Vi har søgt i de små gader, de smalle emner og de ekstraordinære temaer, og herunder er noget af det, vi fandt – fra jagtrifler til cup cakes.

  God fornøjelse!

  L.Conelissen & Son – kunstartikler
  Alt hvad en kunstner har brug for til at male, forgylde, skrive og modellere. Denne London specialbutik er et familieforetagende med mere end 150 år på bagen, og med traditionerne i hævd.
  Adresse: 105 Great Russell Street, London WC1B 3RY

  James Purdey & Sons – våben og jagtudstyr
  Siden 1814 har Purdey i Mayfair solgt det ypperste indenfor skydevåben og jagtudstyr. Uanset om du skal købe eller ej, er specialbutikken en meget smuk oplevelse, der oser af høj kvalitet og historie.
  Adresse: 57-58 South Audley Street, Mayfair, London W1K 2ED

  James Smith and Sons Umbrellas – paraplyer og stokke
  Det kan dårligt blive mere engelsk, end James Smith and Sons Umbrellas. Her har man siden 1830 fremstillet håndlavede paraplyer og stokke i det lille kælderværksted, der bliver solgt i forretningen i den fredede bygning i New Oxford Street. En helt unik specialbutik, der leverer tørvejr til den ægte gentleman – og hans kone – og hans børn.
  Adresse: 53 New Oxford Street, Holborn, London WC1A 1B

  Junk Styling – unikt second-second-hand tøj
  Man tager noget genbrugstøj, splitter det ad og syr det sammen til et helt nyt design. Det er formlen for London specialbutikken Junk Styling i Brick Lane. Her kan du finde noget, du med sikkerhed ikke finder andre steder i verden – og endda med god miljø-samvittighed.
  Adresse: 12 Dray Walk, Old Truman Brewery, London E1 6RF

  One – Ganske enkelt enestående
  Uanset om du kommer til One’s butik I Notting Hill efter tøj, smykker, tilbehør eller tapet, så kan du være helt sikker på, at det du køber findes kun i den ene version. Hvad med en Vivienne Westwood model, eller håndtrykt tapet i retrostil?
  Adresse: 30 Ledbury Road, Notting Hill, London W11 2AB

  Cybercandy – slik fra hele verden
  Skulle du befinde dig i London og pludselig blive ramt af et akut behov for en Chokofant, så skynd dig til Covent Garden. Her finder du slikbutikken Cybercandy, der importerer slik fra hele verden, inkl. Danmark. Et enestående udvalg, der kan tilfredsstille ethvert sukkerbehov.
  Adresse: 3 Garrick Street, Covent Garden, London WC2E 9BF

  London Beatles Store – anything Beatles!
  Det er ikke kun Sherlock Holmes, der har hjemme i Baker Street. Det er også her du finder The Beatles. Mere nøjagtigt Beatles-forretningen. I denne London specialbutik finder du hvad som helst med Beatles – tekrus, t-shirts, kuglepenne og meget mere. Smut også lige over på den anden side af gaden, hvor du finder butikken ”It’s Only Rock’n’Roll”.
  Adresse: 231-233 Baker Street, London NW1 6XE

  Forbidden Planet – Sci-Fi Mega Store m.m.
  Her er Londons største ”legeland” for fans af science fiction, superhelte, manga og alt det andet der hører til i tegneserie- og film-verden. Her finder du bøger, hæfter, spil, legetøj, beklædning og en helt masse andet. Tilmed signerede eksemplarer af bøger og hæfter. Kan man tænke sig, at navnet er valgt af en kvinde…?
  Adresse: 179 Shaftesbury Avenue, London WC2H 8JR

  VX – veganernes hemmelige forening
  Er du inkarneret veganer eller bare nysgerrig, så læg vejen forbi VX. Her finder du en specialbutik, der ikke sælger noget, der ikke er 100% vegansk. Alt fra tøj og sko til donuts og andet vegan junk food. I underetagen er en hyggelig lounge, hvor du kan mæske dig på vegansk. Samtidig er det hovedsæde for Secret Society of Vegans (SSoV), der også sælger deres merchandise i forretningen.
  Adresse: 73 Caledonian Road, London N1 9BT

  Duke of Uke – Ekstra strenge at spille på
  Selvfølgelig har man da en specialbutik i London, der specialiserer sig i ukuleler. Duke of Uke kan levere det ydmyge instrument ukulelen i alle former og udsmykninger, og hvis du ønsker at prøvekøre den, inden du lægger pengene på disken, har Duke of Uke et prøvelokale i kælderen. Bliver du lidt skræmt ved tanken om ukuleler, ukuleler og flere ukuleler, så fat mod – Duke of Uke sælger også guitarer, banjoer og andre strengeinstrumenter samt tilbehør til det hele.
  Adresse: 88 Cheshire Street, E2 6EH

  Læs også: