London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  South London shopping

  Området omkring South Bank i den sydlige del af London har de seneste år oplevet en gevaldig opblomstring og udbyder nu et stort udvalg af butikker og London markeder. Vi anbefaler her tre helt specielle markeder i den sydlige del af London, som bestemt er et besøg værd.

  Borough Market

  Madelskere vil simpelthen elske gourmet markedet Borough Market! Tænderne løber i vand, så snart du ankommer til pladsen, der snor sig under Londons jernbanespor, og du bombarderes med sanseindtryk. Se farver, mærk duftene og smag på bjerge af hjemmelavet chokolade, brød, oste, friske grønsager, søde kager, fisk og kød. Dette gourmet madmarked, hvor alle leverandører skal godkendes og kvalitetssikres, er også stedet hvor tv-kokken og kogebogsforfatteren Jamie Oliver gør sine indkøb! Hvad enten du skal handle ind eller have din frokost her, vil det være svært at vælge mellem alle de lækre retter, varer og drikke, så prøv at smag på så meget som muligt. Du finder markedet på Southwark Street.

  Greenwich Market

  Greenwich Market er et et hyggeligt lille marked, der fra onsdag til søndag sælger frisk frugt og grønt samt andre lækre fødevarer og færdigmad to-go. Onsdage er dedikeret til madvarer, og der sælges et stort udvalg af frugt, grønsager, brød og kager. Torsdage og ugen ud suppleres med kunstgenstande, tøj, antikviteter, gaveartikler og postkort. I weekenden (specielt søndag) når London markedet sit stemningsfyldte højdepunkt, når det bliver udvidet med boder, der sælger kunsthåndværk og antikviteter.

  Brixton Market

  På dette London marked, der ligger lige bag Brixton Tube Station, kan du for alvor føle, at du er ude at rejse! Dette Afro-caribiske Brixton Market består af ca. 80 permanente boder med eksotiske råvarer og krydderier til madlavning, samt musik, tøj og stormønstrede afrikanske stoffer. Markedet afspejler et skønt og farverigt kvarter med britiske og internationale studerende samt afrikanske og jamaicanske beboere.

  Læs også: