London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  South Kensington & Chelsea

  Området mellem Hyde Park/Kensington Gardens og Themsen består af tre bydele, South Kensington, Chelsea og Belgravia. De er alle rolige, eksklusive områder med beboelse, kontorer og forretninger, men også – qua deres eksklusivitet – meget smukke områder med velholdte historiske bygninger, parker og grønne områder samt rolige, indbydende pladser og torve. Der er som alle andre steder i London rige muligheder for både shopping og forlystelser, og i South Kensington ligger en en række fantastiske museer med gratis adgang, der har givet området tilnavnet Museum Land.

   Museum Land

  South Kensington har p.g.a. sin placering tæt på Earl’s Court Exhibition Centre et meget stort udbud af hoteller. Især på Cromwell Road omkring Gloucester Road Station ligger de side om side med værelser i alle prisklasser. Det er her muligt at finde et godt hotel, i fredelige omgivelser (især aften og nat), til en overkommelig pris og med gode tog- og busforbindelser til både midtbyen og Heathrow Airport. De mange turister i området har naturligvis også medført, at der er masser af restauranter, caféer, barer og gode muligheder for shopping.

   Victoria & Albert Museum

  Victoria & Albert Museum (i daglig tale blot V&A) på Cromwell Road er det mest kendte museum i South Kensington i London. Victoria & Albert Museum huser Englands Nationalmuseum for Kunst og Design etableret i 1851, og er verdens mest alsidige samling af brugskunst. Her kan du se på alt lige fra kinesisk porcelæn over møbler og sølvtøj til modens udvikling fra 1500-tallet til i dag. Og så er der naturligvis de skif-tende særudstillinger. Størrelsen på Victoria & Albert Museum gør, at det er tilrådeligt at du planlægger dit besøg, så du er sikker på, at nå det, du helst vil se, når du holder ferie i London.

   Natural History Museum

  Få meter ned ad Cromwell Road (med indgang rundt om hjørnet i Exhibiton Road) finder du et af de mest populære museer i London (især blandt børn), Natural History Museum, som selvfølgelig indeholder ALT, hvad et sådan bør indeholde. Dinosaurer, mærkværdige ting i sprit, sten og krystaller og ikke mindst udstillingen ”Creepy-Crawlies” med edderkopper og insekter. Udover de gode gammeldags udstillings-metoder, anvender Natural History Museum alt det sidste nye inden for multimedie for at gøre ethvert besøg til en lærerig oplevelse for både børn og voksne.

   Science Museum

  Ved siden af NHM ligger endnu et spæn-dende museum, Science Museum, der viser den videnskabelige og tekniske udvikling. Over 15.000 genstande om medicin, tek-nologi, industri og videnskab spædet op med 2.000 interaktive udstillinger, hvor du selv kan afprøve de forskellige emner hands-on. De udstillede genstande er helt utrolige: Apollo 10, verdens første regne-maskine, navigationsudstyr fra 1600-tallet, antikke medicinkrukker, alverdens materialer i nye anvendelser, og meget, meget mere. Få en fantastisk dag og bliv rigtig meget klogere på din weekendtur eller forlænget weekend London.

  Gratis adgang!

  Ud over at være spændende museer, har de tre ovennævnte museer én stor fordel til fælles: De har alle gratis adgang! (på nær enkelte særudstillinger).

   Museum of Musical Instruments

  Endelig kan du – med lidt planlægning og en god portion held – opleve antikke musikinstrumenter fra hele verden på Museum of Musical Instruments. Dette museum i South Kensington, der er en del af Royal College of Music i Prince Conort Road, holder kun åbent 2½ time hver onsdag og torsdag eftermiddag i semester-perioderne, og derudover efter aftale. Men hvis du er interesseret i instrumenter, er et besøg her al besværet værd.

   Royal Albert Hall

  Når du er i South Kensington i London, er der et par stop mere, du bør unde dig selv. På Kensington Gore ligger den berømte koncertsal Royal Albert Hall. Stedet afholder et væld af både klassiske og moderne koncerter, men er nok mest kendt som hjemsted for de berømte promenade-koncerter, The Proms, og i særdeleshed finalekoncerten The Last Prom. Der er ikke offentlig adgang udover til koncerterne, men bygningen er bestemt også værd at kigge på udefra. Og lige overfor kan du slå et smut forbi Albert Memorial, et imponerende monument over Prince Albert rejst af hans kone dronning Victoria efter hans død i 1861.

   Brompton Oratory

  I Brompton Road, ved siden af V&A, ligger Brompton Oratory, der er en fantastisk smuk italiensk kirke, der står som symbol for katolicismens indtog i England i slutningen af 1800-tallet. Dens interiør er mildest talt overdådigt, som kun katolikkerne kan gøre det, og kirken indeholder adskillige kunstskatte, der dateres tilbage til lang tid før kirkens opførelse. Der er åbent hver dag, og om søndagen kl. 11.00 afholdes messe på latin.

   Shopping i Harrod’s og Harvey Nichols

  South Kensington har butikker af enhver art, men især to steder skiller sig ud. I den dyre ende af pris-barometret finder du Knightsbridge, et lille område, der er opkaldt efter gaden af samme navn. Det er her, i Brompton Road, det verdensberømte stormagasin Harrod’s har hjemme. De praler med, at de sælger ALT, og hvis de ikke har det hjemme, skaffer de det. Men skulle du alligevel stå og mangle noget efter dit besøg i Harrod’s, så byder Knightsbridge også på et væld af andre forretninger med hovedsageligt modetøj, sko og tasker samt smykker. Det er i høj grad designernavne, der har hjemme her, men du kan også finde enkelte kædeforretninger med mere prisvenlige varer. Hvor Brompton Road møder Knightsbridge, finder du et andet koryfæ, Harvey Nichols, der udover at sælge dyre mærkevarer, også er mødested for ”The Ladies Who Lunch”.

   Kings Road i Chelsea

  Mere passende for et feriebudget er nok Kings Road i Chelsea, der går fra Sloan Square og hele vejen ud til Fulham, men du kan, hvad shopping angår, nøjes med at koncentrere dig om de første 800 m. Kings Road var i 60erne toneangivende inden for mode, og selvom området i dag er blevet mere kommercielt, kan du stadig finde det sidste nye. På nær et enkelt stormagasin (Peter Jones) ved Sloan Square og Marks & Spencer lidt længere nede, består Kings Road af små hyggelige butikker, kun afbrudt i ny og næ af en coffee shop eller restaurant.

   Langs Themsen

  Som i alle andre dele af London, kan du også her søge ned mod Themsen, hvis du trænger til lidt fred, ro og afslapning. I Chelsea kan du endda få lidt ekstra. For enden af Royal Hospital Road ligger Chelsea Physic Garden, der blev grundlagt i 1673 af Londons Apotekerforening med det formål at studere planter til medicinsk brug. I dag kan du opleve over 5.000 arter af medicinske planter, urter og træer samt en smuk stenhave fra 1772.

   National Army Museum

  To gader derfra finder du National Army Museum med Englands militære historie fra middelalderen frem til i dag. Men fortsætter du lidt længere, kommer du til Royal Hospital. Det er en meget smuk bygning, der siden midten af 1600-tallet har været pensionsbolig for soldater, inspireret af Hôtel des Invalides i Paris. Beboerne kan den dag i dag genkendes på deres røde uniformsjakker og trekantede hatte. Udover boliger har komplekset også en smuk have, kapel og et lille museum om pensionens historie.

   Alternative attraktioner:

  • Conran Store, Fulham Road 81. Som forretning et inspirerende sted med møbler, tekstiler og boligtilbehør, men bygningen, Michelin House, er i sig selv et besøg værd. Café og restaurant i bygningen.
  • Chayne Walk, i Chelsea og Brompton Square, i South Kensington, er begge smukke gader med charmerende, historiske ejendomme. Men gå også gerne rundt i de mange andre gader i kvarteret – de er alle både smukke og interessante.
  • Hyde Park Corner, med Wellington Arch, den monumentale indgang til Hyde Park og Apsley House med Wellington Museum.
  • Chelsea Farmers Market, Sydney Street 3. Ikke meget landbrug i sigte, men en hyggelig lille gård med små specialbutikker og mulighed for en kop kaffe.

  Læs mere om London

  Hyde Park og Kensington Gardens fremstår som én stor park, men er officielt to separate haver. Hyde Park og Kensington Gardens er Londons største åndehuller med frokostspisende kontorfolk, familier på picnic, joggere, ryttere, cyklister og andre.

  Notting Hill & Kensington er smukt og fashionabelt med de såkaldte Terraces gade efter gade. I Notting Hill ligger også det berømte Portobello Road Market og Holland Park med et fint udendørsteater.

  Ved du mere om South Kensington & Chelsea?

  Du er velkommen til at skrive en kommentar til vores beskrivelse af South Kensington & Chelsea, hvis du synes, at der mangler et godt tip om en særlig god restaurant, museum eller en anden oplevelse.

  Læs også: