London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Sommer river cruise

  Themsen har altid været Londons livline for transport af både gods og personer. Selvom godsdelen har været kraftigt aftagende, bruges Themsen stadig til persontransport på alle måder. Så hvorfor ikke gøre brug af nogle af de utallige tilbud, der er for at komme ”ud på vandet” på en varm sommerdag.

  Guidede ture

  På de guidede ture kan du slå to fluer med et smæk – sightseeing og nedkøling i én og samme pakke. En guidet tur med båd på Themsen slår det at trampe rundt i Londons varme gader til hver en tid. Der findes flere udbydere af disse ture, men her er et lille udbud, der giver forskellige guidede ture på Themsen:

  City Cruises – Udgår fra Westminster Pier og ender i Greenwich. Undervejs kommer du forbi mange af de berømte sights i London, Parliament, The Globe, Tower og Tower Bridge.

  London Ducktours – En MEGET anderledes sightseeing, der foregår både til lands og til vands, vel at mærke i samme transportmiddel… Det skrig-gule amfibiekøretøj tager dig først gennem Londons gader for at kigge nærmere på nogle af Westminsters sightseeing højdepunkter, for derefter at køre direkte ud i Themsen og sejle dig rundt der også. Uforglemmeligt!

  Crown River Cruise – CRC har flere forskellige river cruises på ”menukortet”, men den mest interessante for turister er deres Circular Cruise, der sejler mellem Westminster Pier og St. Katharine’s Pier. Turen er en hop-on-hop-off tur, så du har mulighed for at stå af ved de attraktioner, du gerne vil se lidt nærmere på, for derefter at tage videre til den næste. En perfekt måde at bruge en sommerdag i London.

  Langdistance

  Hvis du gerne vil lidt ud af London centrum og nyde din sommer i mere landlige omgivelser, kan vi anbefale af du gør brug af Westminster Passenger Service Association (WPSA). De tilbyder ture til bl.a. Kew, Richmont og Hampton Court. Det er ikke alle ture, der er guide på, men det betyder lidt mindre, når man tager nydelsen af turen i betragtning.

  Uden guide

  Er du helst fri for at have en guides stemme i højtaleren under din sommer sejltur, kan du vælge Thames Clippers. The clippers er en slags vandtaxi på Themsen, der udgår fra Greenwich med stop ved alle de største piers i London. Der er tale om moderne katamaraner, der gør komforten helt unik.

  Fart på

  Er du ikke til de langsomtgående flodbåde, men kræver lidt mere sus i sejlet, så er her et alternativ til dig: RIB (Rigid Inflatable Boat). Der er tale om de meget store og meget hurtigtgående gummibåde, der er blevet mere og mere populære over hele verden. Få et gevaldigt adrenalin-kick med en high speed tur langs Themsen. London har to udbydere at den slags ture: London RIB Voyages og Thames RIB Experience.

  Dinner Cruises

  En lun sommeraften under stjernerne, hvor et herligt måltid mad med efterfølgende dans ledsages af udsigten til Londons oplyste skyline. Det er ikke til at sige nej til, så find et Dinner Cruise på Themsen, der passer til din smag. Et godt bud ville være Bateaux London, der tilbyder et stort udvalg af forskellige dinner og lunch cruises i flere prisklasser.

  Læs også: