London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Småt er også godt – nogle gange bedre

  Den enorme mængde museer, gallerier og udstillinger, du kan finde i London, kan nogle gange medføre, at du overser de mindre museer. Og det er synd. For en del af disse små/mindre museer giver en mere intens og lettere overskuelig oplevelse, og så kan de tillade sig at gå i dybden med mere specialiserede emner. Herunder er et lille udvalg af sådanne små perler, hvor du kan blive klogere på husarer, planter, penge, krig og London. Det skulle vist dække rimeligt bredt med hensyn til interesseområder.

  Household Cavalry Museum

  Selvfølgelig skal du ned og se Change of the Guards og The Royal Horse Guards, men hvad med at se, hvad der sker ”bag kulisserne”? Giv dig tid til at besøge Houlsehold Cavalry Museum, der er beliggende i Whitehall sammen med The Royal Horse Guards. Her får du regimentets historie fra 1661 til i dag, du ser masser af flotte uniformer og våben, og du kan endda få lov at prøve de imponerende hjelme og brystplader. Men det, der udskiller dig fra alt det andet, er, at du gennem en glasvæg kan få lov at se ind i staldene, hvor regimentets medlemmer strigler og klargør hestene. Noget, der ellers ikke er offentligt skue. Find alle detaljerne på museets hjemmeside, og læs mere om The Royals og The Guards.

  Museum of Garden History

  Et hyggeligt museum indrettet i og omkring en gammel kirke på South Bank. Se mere på museets hjemmeside.

  Bank of England Museum

  Museet har til huse i Bank of Englands bygninger i Bartholomew Lane, og viser bankens historie helt tilbage til dens grundlæggelse i 1694. Og nej, det er ikke et kedeligt tal-museum. Det er derimod et både interessant, spændende og ikke mindst børnevenligt museum, hvor du kan komme helt tæt på guldbarre, mønter og sedler, se virkelighedstro og til tider humoristiske opsætninger af fortidens bankverden, og ikke mindst få et fantastisk indblik i Londons og Englands penge-historie gennem flere hundrede år. Ironisk nok er museet gratis. Se alle detaljerne på museets hjemmeside.

  Museum of London Dockland

  I et gammelt pakhus i Docklands kan du finde den samlede historie om Themsen, havnen og London som havneby helt tilbage fra Romertiden til i dag. En meget spændende udstilling om handel, immigration og mennesker. Museet indeholder både fotos, installationer, dokumenter og fakta, men også kunst, der beskriver livet på og omkring floden og havnen. Læs mere om Docklands og få flere detaljer på museets hjemmeside.

  The Churchill Museum & Cabinet War Rooms

  Du må for alt i verden heller ikke gå glip af et af Londons bedste (og måske mest relevante) museer: Churchill Museum & Cabinet War Rooms lige bag Downing Street. I The War Rooms har tiden stået stille siden 1945, og du får et detaljeret indblik i den engelske regerings liv og arbejde under 2. verdenskrig. Læs mere og besøg museets hjemmeside.

  Læs også: