London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Traditionel engelsk mad

  Storbritannien er ikke ligefremt berømte for deres mad – tværtimod. Men det er nu en skam, for de kan faktisk levere glimrende traditionelle retter, og de har efterhånden også fået opbygget et stort udvalg af lokale råvarer indenfor både kød, fisk og grøntsager. Hvis du er villig til at stole på os og prøve disse berømte og berygtede engelske nationalretter, er her nogle af de restauranter i London, der serverer den bedste mad indenfor kategorien Tradition British Cooking:

  Richoux restauranter

  Richoux er en gruppe restauranter – eller Tea Rooms – med 4 adresser i London. Hyggelige, traditionelle tea rooms, der servere hyggelig, traditionel engelsk mad. De serverer både frokost og aftensmad, men har også en Full English Breakfast på menukortet. Priserne er yderst rimelige og flere af restauranterne tilbyder også udendørs servering i sommermånederne. Alle 4 steder har samme menukort, men vi vil gerne anbefale de to i Mayfair og Piccadilly pga. deres charmerende indretning – de andre to er mere moderne og ”kliniske” i indretningen.

  Beliggenhed: Mayfair, Piccadilly, Knightsbridge og St. James Wood

  The Restaurant at St. Paul’s

  Endelig har St. Paul’s Cathedral fået sin egen restaurant. Restauranten og caféen er beliggende i krypten under kirker med indgang fra kirkepladsen. Her kan du i kirkelige omgivelser indtage både frokost og afternoon tea, eller bare en kop kaffe hvis det er det, du trænger til. Alt på kortet er en hyldest til det engelske køkken og du kan derfor, udover a la carte, naturligvis også nyde den traditionelle Sunday Roast hver søndag.

  Beliggenhed: St. Paul’s Cathedral , St. Paul’s Churchyard

  Restaurant Grumbles

  Hos Grumbles i Churton Street, Pimlico, har man siden 1964 serveret engelsk bistro-mad til overkommelige priser. Her kan du i omgivelser, der er lige så traditionelle som maden svælge dig i fish pie, roast, fish’n’chips samt et MEGET fristende dessertkort. Et temmelig omfattende vinkort fuldender dit måltid, men ønsker du øl til, er det naturligvis også at finde.

  Beliggenhed: 35 Churton Street, Pimlico

  Porter’s English Restaurant

  I hjertet af Westend, lige ved Covent Garden, ligger Porter’s, der serverer et stort udvalg af ægte engelsk kogekunst – fra Welsh Rarebit til Shepherds Pie. En stor, men hyggelig restaurant, der emmer af stemning. Ud over det faste menukort tilbyder Porter’s også Meal Deals. Det er pakker, der inkluderer et måltid mad, en oplevelse og som regel lidt ekstra oveni. F.eks. kan du i øjeblikket (sommer 2010) få en pakke, der giver dig en tur i London Eye, en fremvisning af den nye 4D London Eye Film Experience samt en kogebog; alt sammen for kun £ 35,50. Find flere oplysninger på Porter’s hjemmeside.

  Beliggenhed: 17 Henrietta Street , Covent Garden.

  Læs også: