London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Nytårsaften i London

  Nytårsaften i London er en fest! Lige meget hvor du vælger at opholde dig, kan du være sikker på, at der er en eller anden form for festlighed. Det være sig på restauranter, på pubber, på natklubber eller i Londons gader. Og ligesom i Danmark bliver også Londons gader fyldt, når klokken slår tolv og nytårsfyrværkeriet sætter i gang.
  Og så fortsætter festlighederne til den lyse morgen 1. januar – og lidt til.

  Nytårsfest i London
  Skal du fejre nytårsaften i London, bør du planlægge i god tid. De fleste restauranter, pubber og natklubber kræver forudbestilling til nytårsaften, så hvis du ikke har en privatfest at gå til, skal du beslutte, hvor du skal være, et godt stykke tid før december. Men der er naturligvis også steder, hvor du bare kan droppe ind, hvis du har tålmodighed til at finde dem.

  Londons Nytårsfyrværkeri
  Når klokken slår tolv på Big Ben, kan du opleve Londons spektakulære nytårsfyrværkeri. Det største er dog det officielle City of London nytårsfyrværkeri, der skydes af på og omkring London Eye. Der er tilskuer-områder for nytårsfyrværkeriet, men hvis du vil have en plads der, skal du være fremme senest kl. 20.00. Der er også mulighed for at se nytårsfyrværkeriet på storskærm på Trafalgar Square. Men ellers er tommelfingerregler, at alle steder, hvorfra du kan se London Eye, kan du også se det officielle London nytårsfyrværkeri. Og hvis alt andet glipper, vises det live på TV’s BBC One fra kl. 23.55.

  Big Bens nytårsklokker
  Nytårsaften er det vigtigste øjeblik jo midnat, så hvordan kan du være sikker på, hvornår klokken slår 12? Nytårsaften i London vil du kunne høre lyden af Big Bens klokker på Victoria Embankment mellem Westminster og Temple stationerne, langs South Bank og på Trafalgar Square.

  Transport nytårsaften
  Den offentlige transport vil køre hele natten, og det vil være din bedste måde at komme rundt i byen på. Det er ikke let at finde en ledig taxi i Londons gader nytårsaften. Er du i bil, så vær opmærksom på, at visse strækning omkring Victoria Embankment og London Eye er lukket pga. fyrværkerishowet.

  Yderlige London nytårsinformationer
  Du kan holde dig orienteret om nytårsaktiviteter og meget andet på byen Londons hjemmeside om London nytårsaften.

  Men festen stopper ikke, bare fordi kalenderen viser 1. januar.

  Nytårsdag i London
  Det kan godt være, at man har været oppe det meste af natten og har festet igennem på alle måder, men det holder ikke London’erne hjemme 1. januar. Først og fremmest finder den årlige New Year’s Day Parade sted (se nedenfor), men der er også andre ting at foretage sig i London på årets første dag. Bl.a. holder en stor del af Londons museer åben, men er dit hoved ikke lige klar til kulturelle eller videnskabelige indtryk netop den dag, kan det anbefales bare at tage en stille gåtur i én af Londons mange parker, eller – for de lidt friskere – en skøjtetur på én af de mange skøjtebaner rundt om i London. Så kan du jo altid slutte af med en hyggelig pub-frokost som belønning for din indsats.

  New Year’s Day Parade
  En af de helt store begivenheder i London er New Year’s Day Parade, der sagtens kan måle sig med andre store parader rundt om i verden som f.eks. Macy’s Thanksgiving Day Parade i New York. I Londons nytårsdagsparade snor et optog af figurer og 10.000 optrædende sig gennem det centrale London. Optoget starter kl. 12:00 på Picadilly Circus og ender ca. 3 timer senere på Parliament Square ved Big Ben.

  Læs også: