London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Notting Hill & Kensington

  Rundt om den nordvestlige ende af Hyde Park ligger områderne Kensington, Notting Hill og Holland Park. Hele dette område var landbrugsland frem til midten af 1800-tallet, hvor det blev udstykket til beboelse. I dag tilhører området den eksklusive ende med fornemme forretninger og smukke parker.

   Notting Hill

  Man kan sige meget om Notting Hill i London. Det er fashionabelt, det er hyggeligt, det er farverigt. Men uanset hvad, vil man altid kunne sig én ting: Det er smukt! Notting Hill har gade efter gade af de såkaldte Terraces, der hovedsageligt består af victorianske byhuse. Husene er store, og blev førhen beboet af meget rige familier, men er i dag omdannet til flerfamilieboliger.

  Det laver dog ikke om på, at det stadig er imponerende ejendomme, og langt de fleste er velholdte og står i sarte pasteller med smukke forhaver, beboet af yngre familier og singler fra overklassen og den øverste del af middelklassen. I Notting Hill finder du også et væld af restauranter, hyggelige caféer og smarte, eksklusive butikker med mode, boligudstyr og –indretning samt boutiques med det sidste skrig til babyen. Notting Hill er en spændende udflugt på alle storbyrejser til London.

   Notting Hill Carnival

  I 1950erne og -60erne kom de caribiske indvandrere til Notting Hill, og mange af dem bor her stadig. De har sat deres præg på mange ting, men den mest kendte er nok karnevalet, Notting Hill Carnival, der afholdes hvert år i sidste weekend af august. En festlig oplevelse på alle storbyrejser til London, da hele Notting Hill omdannes til en farverig folkefest med optog, der står på døgnet rundt i 2 dage.

   Portobello Road Market

  En anden stor attraktion i Notting Hill er Portobello Road Market. Det er et kæmpe gademarked, der stammer helt tilbage fra 1837, hvor det var frugt- og grøntmarked.

  I dag er det meget mere end det, og kan inddeles i tre separate sektioner. I den sydlige ende finder du antikvitetsmarkedet, i midten sælges frugt og grønt samt nyt tøj, og i den nordligste ende sektionen for alting second-hand fra møbler til tøj og sko. Over det hele er der naturligvis også de sædvanlige boder med krimskrams, der findes på alle markeder i byen. Der er markedsstader hver dag, men vil du opleve stedet for fuld udblæsning, skal du komme om søndagen på dine storbyrejser til London.

   Holland Park

  Midt mellem Notting Hill og Kensington ligger bydelen Holland Park, der har sit navn fra den park, der dominerer området. Holland Park er, som de to andre bydele, et fashionabelt kvarter med beboelse og forretningsgader. Den største forretningsgade er Kensington High Street, hvor du finder et bredt udvalg af både stormagasiner, kædeforretninger og mindre butikker på din storbyrejse til London.

   Attraktioner i Holland Park

  Selve parken Holland Park siges at være den mest romantiske park i London, fordi den, til forskel fra de andre, er mere lukket i sin beplantning. Holland minder anlægsmæssigt mest af alt om en botanisk have med flere haver i én, bl.a. en smuk japansk have. I midten af parken ligger resterne af Holland House, der, da det blev bygget i 1605, var det fornemmeste palæ i London. Det blev ødelagt af et heftigt bombardement i 1940, og delvist nedrevet i 50erne. I dag fungerer ruinen som et smukt bagtæppe for udendørsteatret Holland Park Teatre/Opera Holland Park.

   Orangery

  I de endnu eksisterende sidebygninger til Holland House findes i dag så alsidige aktiviteter som vandrehjem, restaurant, det berømte Orangery, med udstillings- og selskabslokaler, samt udstillinger i det gamle ishus (datidens svar på køleskab).

   Sportsaktiviteter

  Holland Park er ikke mere beplantet, end at der er plads til sportsaktiviteter. På plænerne i den sydlige del af parken findes der både tennis- og cricketbaner, og i det nordøstlige hjørne squashbaner. Desuden kan du finde Londons bedst udstyrede legeplads, og – med lidt held – støde på parkens meget sjældne beboere, påfuglene, på dine storbyrejser til London.

   Leighton House Museum

  Lige udenfor parken, i Holland Park Road 12, finder du Leighton House Museum. Leighton House blev bygget i slutningen af 1800-tallet af maleren Frederic Lord Leighton, og er nu omdannet til museum for både Leightons egne værker og andre kunstneres værker, men i høj grad også for huset selv. På din storbyrejse til London skal du især lægge mærke til den arabiske Hall, der er udsmykket med islamiske kakler.

   Kensington

  Kensington er en meget stor bydel i London, som er delt ind i adskillige – ikke særlig veldefinerede – underdistrikter. Den mest almindelige opdeling er North Kensington (eller blot Kensington) og South Kensington. South Kensington betragtes som hørende sammen med Knightsbridge og Chelsea. Mens North Kensington er området lige vest for Hyde Park, og omfatter udover Holland Park også Kensington Gardens. Området har sit forretnings-centrum på Kensington High Street, men også Kensington Church Street er et besøg værd, hvis du har hang til antikviteter på dine storbyrejser til London. Her ligger de fornemme antikvitetsforretninger side om side med kunstforretninger og andre eksklusive varer fra vin til skønhedspleje.

   Kensington Palace

  Kensingtons mest kendte attraktion er uden tvivl Kensington Palace. Det har været kongelig residens siden 1600-tallet, og var Prinsesse Dianas hjem fra hun blev prinsesse i 1981 til sin død i 1997. I dag deles slottet af flere af de kongelige: Duke & Duchess of Gloucester, Duke & Duchess of Kent, Prince & Princess Michael of Kent samt Zara Phillips (Prinsesse Annes datter) og Prins Harry. Men der er stadig plads til, at dele af slottet er åbent for offentligheden, og du kan her se dels slottets historie, og dels særudstillinger om slottets beboere.

   Kensington Roof Gardens

  I Kensington High Street finder du til gengæld en af de bedst bevarede hemmeligheder i London. På toppen af det tidligere stormagasin Derry & Toms i nummer 99, 30 meter over gadeplan ligger Kensington Roof Gardens. Det er en 6000 m2 fuldstændig unik taghave fra 1930, der er inddelt i mindre haver med forskelligt tema; spansk, Tudor og skov. Der er som regel fri offentlig adgang, men da haven også udlejes til private arrangementer, kan den være lukket, så det er en god idé at checke inden, du tager dertil på dine storbyrejser til London. I selve bygningen er der indrettet shoppingcenter.

   Alternative seværdigher:

  • Sticky Fingers, hjørnet af Kensington High Street og Phillimore Gardens. Bill Wymans restaurant med musik som tema. Et hyggeligt sted med amerikansk inspireret mad.
  • Books for Cooks, Blenheim Crescent 4. En boghandel, der er aldeles dedikeret til kogebøger. Skiftende kokke laver mad i butikkens køkken, så du også kan smage på varerne, inden du køber opskriften med hjem.
  • Pharmacy Bar & Restaurant, Notting Hill Gate 150. Udefra ligner det et almindeligt apotek, men indenfor kan du i kliniske omgivelser nyde din drink eller middag på en aspirin-stol omgivet af pille-tapet og en kæmpe DNA-skulptur.
  • Den victorianske postkasse i Kensington High Street nær hjørnet af Melbury Road. Smuk, rød og en af de ældste postkasser i London.

  Læs mere om London

  South Kensington & Chelsea ligger mellem Hyde Park/Kensington Gardens og Themsen. I South Kensington ligger en en række fantastiske museer med gratis adgang, der har givet området tilnavnet Museum Land.
  Marylebone og Regent’s Park er et af dyreste og mest eftertragtede boligkvarterer i London. Marylebone er et smukt område i London, der også huser spændende London-atttraktioner som Regent’s Park, London Zoo, Madame Tussauds Voks Museum, Planetarium og Sherlock Holmes museet i Baker Street.

  Ved du andet om Notting Hill & Kensington?

  Vi har forsøgt at skrive fyldestgørende om de mange oplevelser i Notting Hill & Kensington. Synes du, at der mangler information, så er du velkommen til at skrive din anbefaling eller kommentar i feltet nedenfor. Så viser vi dit indlæg her på vores side om Notting Hill & Kensington.

  Læs også: