London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Museer om kendte London beboere

  Maybe it’s because I’m a Londoner…that I love London so.

  Dette citat fra Hubert Greggs lille sang kunne være udtalt af rigtig mange mennesker – døde som nulevende, indfødte som besøgende. For London bider sig på mange måder fast i dig efter blot et enkelt besøg, og mange vælger at blive i længere tid end planlagt, og nogle tager aldrig derfra igen. Blandt disse er et væld af kendte, historiske mennesker, der ikke nødvendigvis var englændere, men som valgte at blive Londoners for en kortere eller længere periode af deres liv. Nogle af disse blev så betydningsfulde for deres egen tid og fremtiden, at de i dag har fået deres eget museum i London. Besøg ét eller flere af disse museer og træd indenfor hos de tidligere beboere som deres gæst. Det er både spændende og lærerigt.

  Charles Dickens Museum
  Fra 1837-39 boede forfatteren Charles Dickens i Doughty Street 48 i London. Det var her han bl.a. skrev Oliver Twist og Nicholas Nickleby. I dag er huset museum, hvor du bl.a. kan se Dickens’ breve, billeder og møbler, men også førsteudgaver af mange af hans værker. Der er desuden skiftende specialudstillinger.

  48 Doughty Street, London WC1N 2LX
  Undergrund: Russell Square

  Down House – Charles Darwins hjem
  Tag en dag ud af byen til Charles Darwins hjem Down House ca. 30 km sydøst for London centrum. Det var i Down House Darwin skrev sit berømte værk ”Arternes Oprindelse”, og haven omkring var en stor inspirationskilde for Darwins arbejde. Huset er nu museum for Darwin selv, hans arbejde og hans privatliv. Gå på opdagelse i rummene, der var basen for en stor tænker og følg den interaktive tour ind i Darwins arbejde med Sir David Attenborough som guide. Down House er et must-see for alle med blot den mindst interesse for evolution og naturvidenskab.

  Luxted Road, Downe, Orpington BR6 7JT
  Tog: Til Orpington og derefter bus R2 til Down House.

  Freud Museum
  Når man skal flygte fra nazisterne i Østrig, er London et godt valg som destination. Mange gjorde det – også Sigmund Freud. Han boede sammen med sin familie i London fra 1938 til sin død året efter. Hans datter Anna blev boende i huset i Hampstead, og da hun døde i 1982, blev huset omdannet til museum for Sigmund Freud. Underetagen står, som det så ud, da han levede med hans bibliotek, arkiver og ikke mindst samlingen af antikke møbler. På første sal er der en udstilling om Freud og hans arbejde samt mulighed for at se videoer med bl.a. hans egne familiefilm. Museet er lukket mandag og tirsdag.

  20 Maresfield Gardens, London NW3 5SX
  Undergrund: Finchley Road

  Florence Nightingale Museum
  Kun 2 minutters gang fra Westminster Bridge finder du et fantastisk museum for den berømte sygeplejerske Florence Nightingale. Igennem 3 pavilloner bliver du ført gennem hele Florence Nightingales liv fra barndommen over uddannelse og Krimkrigen, til hendes død i 1919, 90 år gammel. Fantastiske installationer, billeder og film og en gratis audio tour flytter dig fra nutidens London til ”The Lady with the lamp”’s tid. Et godt museum for både børn og voksne.

  Gassiot House, 2 Lambeth Palace Road, London SE1 7EW
  Underground: Westminster, Waterloo eller Lambeth North

  Händel House Museum
  Komponisten George Frederic Händel’s hjem i London fra 1723 til hans død i 1759 er ikke bare lavet til museum for ham – man har restaureret huset i mindste detalje med materialer og metoder fra tiden, så det i dag fremstår fuldstændig, som det gjorde, mens han boede der. Fra tekstiler, maling, farver og træudskæringer til møbler. Men Händel selv er naturligvis hovedpersonen. Det var i disse stuer, han komponerede mange af sine store værker som ”Messias” og ”Music for the Royal Fireworks”, og udover det georgianske interiør kan du opleve en hyldest til Händel og hans musik med hyppige koncerter og andre events. Se meget mere på Handel Houses hjemmeside.

  25 Brook Street, London W1K 4HB
  Underground: Bond Street

  Keats House
  En af romantikkens mest berømte digtere, John Keats, boede 2 år i Hampstead, inden han tog til Rom, hvor han døde kun 25 år gammel af tuberkulose. Det var der Keats skrev en del af dine digte, og det var i den tilhørende have han hørte nattergalen, som han hyldede i sit berømte digt ”Ode to a Nightingale”. Huset er i dag museum for John Keats og hans forfatterskab, hvor du kan se malerier, papirer og ting relateret til Keats. Et perfekt stop på en dag på The Heath.

  Keats Grove, Hampstead, London NW3 2RR
  Underground: Hampstead Heath

  Benjamin Franklin House
  Vi kender alle navnet, og vi ved, at Benjamin Franklin var én af USA’s Founding Fathers, men hvem var han egentlig denne Benjamin Franklin, og hvad lavede han, inden han satte sin underskrift på det vigtige stykke papir i Amerika? På museet Benjamin Franklin House i Craven Street, kun et stenkast fra Trafalgar Square, kan du finde ud af det. Her boede Franklin i 16 år, 1757-1775, inden han tog hjem for at etablere et nyt land. Han var diplomat, filosof, videnskabsmand, opfinder og meget andet, og i Benjamin Franklin House kan du få en lærerig indføring i det hele og lidt til.

  36 Craven Street, London WC2N 5NG
  Underground: Charing Cross

  Andre museer for kendte Londoners:

  Carlyle’s House
  Museum for Thomas Carlyle, historiker, forfatter, etisk tænker og taler.

  24 Cheyne Row, London SW3 5HL
  Underground: South Kensington

  Dr. Johnson’s House
  Museum for Dr. Samuel Johnson, indrettet i hans hjem nær Strand. Det var her han skrev sin berømte ordbog, ”Dr. Johnson’s Dictionary”, som kan ses i førsteudgaven på museet.

  17 Gough Square, London EC4A 3DE
  Underground: Chancery Lane, Temple eller Blackfriars

  Hogarth’s House
  Museum for den berømte kunstner og satiriker William Hogarth, der latterliggjorde 1700-tallets overklasse.

  OBS! Er i efteråret 2011 lukket for istandsættelse – check hjemmeside for åbningsdato.

  Hogarth Lane, Great West Road, London W4 2QN
  Underground: Turnham Green + 1 km gang til museum

  Læs også: