London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Museer i London for børn

  De fleste børn får et mærkeligt udtryk i ansigtet, hvis man fortæller dem, at de skal på museum. Men London kan bevise overfor dem, at et museumsbesøg bestemt ikke behøver være kedeligt. Her kan de både blive underholdt og undervist på én gang, og opleve verdener, de ellers ikke normalt færdes i.

  I den udviklende/oplysende kategori kan du bl.a. tage børnene med på V&A Museum of Childhood og Ragged School Museum, begge i East End. Her kan både du og børnene se ind i fortiden og lære om, hvordan livet som barn var for bedste-, olde- og tipoldeforældrenes generationer i England – og hvem kan ikke have godt af at se, at børn ikke altid har været så privilegeret, som i dag?

  Lidt mere videnskabeligt er det på de to museer i South Kensington, Natural History Museum og Science Museum. Her kan det udforskende legebarn i den grad blive tilfredsstillet indenfor både dyr, natur, maskiner og teknologi. De to museer ligger lige ved siden af hinanden og der er fri entré. Og hvid det ikke er nok for én dag, kan I smutte rundt om hjørnet til Victoria & Albert Museum, en fantastisk samling af kunsthåndværk, klædedragter, møbler og brugsting.

  Alle drenge – og i dag også de fleste piger – vil elske London Transport Museum, der ligger i Covent Garden, West End. Her kan de udforske og prøvekøre gamle såvel som nye busser og undergrundstog samt lære lidt om historien bag Londons offentlige transport.

  I den mere underholdende afdeling byder Londons museumsudvalg på både skønhed, popstjerner, spænding, gru og rædsel. Du kan ikke tage ungerne med til London uden at I besøger Madam Tussaud’s Wax Museum, der ligger i Marylebone.

  Her kan du og børnene møde en masse af de kendte indenfor film, musik og sport, og hvis I har mod til det, er et besøg i rædselskabinettet en stor oplevelse. På samme adresse finder du også Planetariet, hvor I kan udforske det ydre rum. Læs mere om

  Ikke lang fra Tussaud’s ligger Baker Street, hvor især adressen 221b er kendt i hele verden. Det var her Sherlock Holmes boede. I dag er stedet lavet om til The Sherlock Holmes Museum, hvor I kan besøge lejligheden og se, hvordan den berømte detektiv boede, og måske købe lidt detektiv-udstyr med hjem fra den tilhørende museumsbutik.

  Hvis børnene kan tåle mere gys, kan det anbefales at lægge vejen forbi London DungeonsSouthwark/Bankside. Her er der indrettet en gruopvækkende og meget realistisk fremstilling af den mere blodige del af Londons historie.

  Læs også: