London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  London – En bogorms paradis

  Har du hang til bøger, er London det perfekte sted at tage hen. Her finder du boghandlere i alle genrer, størrelser og prisklasser, og uanset om du er til de nyeste paperbacks eller læderindbundne antikvariatsfund, så er der noget for dig i London. Til trods for e-bogens og web-butikkernes tordnende fremgang har butikkerne med bøger trykt på papir stadig sit tag i London – så længe det varer. Så skynd dig at tag på litterær tur til London, inden det er for sent.

  Vil du lidt mere end bare shoppe bøger, bør du kigge nærmere på vores artikel ”Læsehestens dag”, hvor du finder tips til andre litterære aktiviteter i London.

  Charring Cross Road
  Hvis du endnu ikke har set filmen ”84 Charring Cross Road”, vil den være den perfekte opvarmning til din rejse til London. Den vil sætte stemningen for din London book crawl, inspirere dig og indføre dig i det historiske perspektiv for Londons boghandel.

  Charring Cross Road var længe stedet at købe bøger, men i dag er antallet af boghandlere faldet en del – nr. 84 er nu restaurant ”Med Kitchen” – , men du kan stadig finde London litteratur i denne gade. F.eks. er det her du kan besøge en anden legendarisk London boghandler, Foyles fra 1903. 50 afdelinger fordelt over 5 etager og med tilhørende café kan leverer alt, du har brug for af London bøger, men er også et hyggeligt sted at besøge, selvom du ikke skal købe noget.

  Charring Cross Road er også hjemsted for Londons førende forretning for studiebøger, Blackwell’s, kun få meter fra nr. 84. Her kan du få bøger til et hvilket som helst studie, og som de første i England har Blackwell’s også en Espresso Book Machine, der gør det nemt at printe og indbinde en bog efter eget valg på under 6 minutter. Og mens du venter, kan du nyde en rigtig espresso i butikkens café.

  De unikke steder
  For en enestående oplevelse indenfor bog-indkøb bør du besøge London boghandleren Daunt Books i Marylebone. Det er en exceptionel forretning med gamle egetræsreoler, hyggelige kroge og et enormt udvalg. Daunt’s speciale er rejsebøger, topografiske bøger og kort, men de byder også på fiktion, historiske bøger og en fantastisk afdeling for krimier. Eftersom rejsebøgerne er det mest populære, er forretningens udvalg inddelt efter lande i stedet for alfabetisk. Det gør shopping her til noget lidt ud over det sædvanlige. Daun har også en afdeling på Fulham Road, men Marylebone-afdelingen er klart at foretrække.

  Et andet must-see mekka for yndere af rejsebøger er Stanford’s ved Covent Garden. Siden 1853 er butikken blevet flittigt besøgt af rejselystne, der har forsynet sig fra verdens største samling af rejsebøger og kort samt alt andet, der har at gøre med rejser.

  Er du ude efter sjældne, gamle London bøger, er Bernard J. Shapero i Maifair stedet, du skal tage til. Shapero er Londons førende antikvariat med speciale indenfor naturhistorie, rejser og engelsk litteratur. Men du kan også finde en stor samling af antikke kort og gamle fotografier.

  Speciale-bøger i Notting Hill
  Notting Hill har slået sig op som stedet for boghandlere for specielle emner. Det er her du finder The Travel Bookshop med alverdens rejsebøger, Books for Cooks med kogebøger i kilometervis samt et demonstrations- køkken, hvor der ofte er besøg af kokke, der laver lidt lækkert fra deres bøger, og endelig er der The Garden Bookshop med speciale i bøger om alt det, der har med havebrug at gøre.

  Nyt og Stort
  En Mega Store indenfor bogverden er uden tvivl Waterstone’s Piccadilly. Den er Europas største boghandel og byder dig indenfor til 8 etager, der indeholder ca. 13 hylde-km bøger, et galleri, en giftshop, en bar og en restaurant. Du kan også være så heldig, at der finder en bogsignering sted, når du er der, men hvis du vil hjælpe heldet lidt på vej, kan du se aktuelle events på Waterstone’s hjemmeside.

  Den ældste London boghandler
  Med mere end 200 år på samme adresse, kan London boghandler Hatchard’s med stolthed kalde sig Londons ældste. Siden 1797 har de solgt bøger på Piccadilly og gør det stadig. Du kan kaste dig ud i deres overdådige samling af London litteratur med både fiktion og non-fiktion – nye udgivelser såvel som antikke specialudgaver – men de har også oprettet en speciel afdeling for religiøse bøger, der er meget interessant.

  London bøger under åben himmel
  En af Londons litterære hemmeligheder er Southbank Book Market. Det finder sted hver dag på Queen’s Walk under Waterloo Bridge, og her kan du – uanset vejret – snuse rundt blandt hundredvis af brugte bøger, både paper- og hardback. Hvem ved. Måske er det netop dig, der gør et mageløst fund i kasserne?

  Og lidt for samvittigheden – og pengepungen
  Den velgørende organisation Oxfam har flere forretninger i London, hvor den i Marylebone High Street 91 faktisk er gået hen og blevet Europas største forhandler af genbrugsbøger og kan tilbyde et meget bredt udvalg til lave priser. Men Oxfam er ikke begrænset til bøger, så du kan også shoppe alt mulig andet, mens du er der. Her kan du ikke bare spare lidt penge, men også gøre noget godt for andre.

  Læs også: