London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Koncerter i London

  Hvad enten det drejer sig om klassisk musik, pop, rock eller jazz koncerter, så har London altid været kendt for at gå forrest. Hvis du ønsker at opleve en London koncert eller London festival med din favoritmusik, så er her lidt tips til, hvor du kan finde den gode live musik.

  De små spillesteder som pubber, barer og klubber er altid et besøg værd. Her holdes London koncerter med (endnu) ukendte navne. Og hvem ved – dem der spiller på den lokale bar i dag, indtager måske Wembley Stadion om nogle få måneder.

  Rock- og popkoncerter

  De helt store navne inden for rock og pop lader sig ikke spise af med små spillesteder til deres koncerter i London – de vil have spillesteder i stadion-størrelse. Check derfor (i god tid) programmerne for fx Wembley Stadion, The O2 og HMV Hammersmith Apollo. Men hold også øje med Royal Albert Hall, der benyttes af flere og flere indenfor moderne musik til koncert i London.

  Jazz koncerter i London

  Jazzscenen i London er vokset kraftigt indenfor de sidste år, og vil du opleve London jazz koncerter, kan det anbefales at tage forbi bl.a. 100 Club i Oxford Street eller Ronnie Scott’s i West End. Du finder ind imellem gratis London jazz koncerter i Barbican og Southbank Centre.

  Klassiske koncerter

  Klassiske koncerter i London findes overalt – i kirker, koncertsale, parker og kulturcentre. De største koncertsteder er Royal Albert Hall, London Coliseum (ENO), Barbican Concert Hall og Wigmore Hall. Og er det opera du vil se/høre, så er det, udover ENO, Royal Opera House i Covent Garden du skal til.

  Festivaler i London

  I sommermånederne afholdes et væld af koncerter i London i de mange parker, hvor-af en stor del af dem er gratis. Der afholdes også en del små og store musik festivaler i London, hvor koncerter i forskellige genrer flyttes ud på steder, man ikke er vant til. Den største er City og London Festival, der holdes hvert år i juni og juli. Og så er der naturligvis de kendte Promenade koncerter i Royal Albert Hall, der kulminerer med ”Last Night of the Proms”, der kan ses på storskærm i Hyde Park.

  Links om London koncerter og billetbestilling:

  TicketMaster – koncertkalender og billetbestilling

  EventFul – koncertkalender for London

  TimeOut – Klassiske koncerter og Opera i London

  TimeOut – Koncertguide for London

  TimeOut – Festivalguide for London

  Læs også: