London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Jul i London

  London er et rigtig godt valg for en lille jule-sviptur i december. Hvor trendy og med på beatet London end er normalt, så er julemåneden en tid, hvor alle de gamle traditioner bliver støvet af, og alt og alle bliver som børn på ny. London i december er din sikre vej til julestemning. For at lette din planlægning, har vi herunder samlet et håndplukket udvalg af alle de aktiviteter julen byder på i London. Så skynd dig at få bestilt din London jul – det er billigere, end du tror…

  Det er ikke rigtig jul, før man har hørt Händels Messias, smuk korsang eller de berømte engelske Christmas Carols. Og der er meget få steder i verden, der kan hamle op med London, når det kommer til kvalitet og kvantitet af sådanne arrangementer. Alle kirker, koncertsale og spillesteder i London har fundet jule-sortimentet frem fra gemmerne og byder velkommen til London jul for store og små, der gerne vil i rigtigt julestemning.

  Den kendte og traditionsrige London kirke St. Martin in the Fields ved Trafalga Square har et omfattende juleprogram med klassiske koncerter, carols og julegudstjenester. Kirkens smukke omgivelser gør ethvert arrangement til en oplevelse og bringer julestemning til alle fremmødte. Der er rift om pladserne, så book dine billetter i god tid.

  Juleshopping i London

  Det er vel nærmest en selvfølge at et shopping-mekka som London er et perfekt sted at tage på juleshopping. Det kan godt være, at valutakursen og det generelle prisniveau ikke giver dig de store besparelser, men til gengæld har du et uendeligt udvalg og mulighed for at finde gaver, som ikke kan fås hjemme i Danmark. Og skulle det – imod alle odds – være nødvendigt at bytte en gave, er det vel ikke så ringe, at modtageren er nødt til at tage til London i januar for at gøre det – det er jo i januar, der er udsalg!

  Legetøj
  Er der børn i familien, der skal forkæles til jul, kan Londons legetøjsforretninger levere alt det, du skal bruge – og lidt til. Den største, og mest kendte, er Hamey’s, der over mange etager er leveringsdygtig i alle former for legetøj og en shopping-oplevelse ud over det sædvanlige. Men der er masser af andre, og mindre legetøjsforretninger i London, der kan gøre juleaften til en kæmpe succes for de fleste børn.
  Se meget mere om shopping for børn
  .

  Museer
  En rigtig god idé til juleshopping er de mange museumsbutikker i London. Her finder du utraditionelle gaver med historie, og der er med garanti noget, der passer til netop dem, du skal udveksle julegaver med. Besøg f.eks. museumsbutikkerne på:

  National Portrait Gallery (fri entré)
  British Museum (fri entré)
  Churchill War Rooms
  Tate Modern & Tate Britain (fri entré)
  Bank of England Museum (fri entré)
  RAF Museum (fri entré)

  …og husk at sætte tid af til også at kigge ind på selve museet.

  Der er et hav af steder for juleshopping i London. Læs mere om shopping i London.

  Julemarkeder

  Fra slutningen af november popper der mange traditionelle og alternative julemarkeder op over hele London med masser af stemning og gode bud på julegaven til alle på listen.

  Cologne Christmas Market
  En ”kopi” af de traditionelle tyske julemarkeder. Smukt julestads, lækre delikatesser og godter og masser af gaveidéer – og så naturligvis honningkager og glühwein (glögg). Derudover afholdes der desuden Christmas Chocolate Festival, og Real Food Christmas Market.
  Southbank Center, Belvedere Road, SE1

  Greenwich Christmas Market
  1 måned før jul tilføjes ”Christmas” til navnet på det, der normalt blot hedder Greenwich Marked, og det kendte marked bliver til et London julemarked. Sammen med navneændringen ankommer også alle de lækre julevarer indenfor kunsthåndværk, antikviteter, gaver og fødevarer.
  College Approach, Greenwich

  Winter Wonderland
  Som navnet antyder, bliver en del af Hyde Park lavet om til et vinter-slaraffenland i december. Udover tivoli og skøjtebane byder Winter Wonderland også på et fantastisk julemarked, Angels Christmas Marked, hvor du finder kunsthåndværk fra hele verden samt mad og varme drikke til at holde kulden lidt på afstand. Du kan finde flere detaljer om Winter Wonderland på Winter Wonderland’s hjemmeside.
  Hyde Park

  Leadenhall Winter Festival
  Leadenhall Market pynter sig i anledning af julen. Masser af gran, kugler og julelys gør shopping til en jule-oplevelse. Et hyggeligt, charmerende og ikke mindst traditionelt London julemarked.
  Gracechurch Street, EC3

  Red Cross Christmas Fair
  Det er om at være på plads, når Røde Kors afholder deres årlige London julemarked i Kensington. Her kan du i to dage købe alt til en London jul – fra flødekarameller over køkkengrej til vinterfrakker – og så støtter du samtidig et godt formål.
  Kensington Town Hall, Hornton Street, W8

  Contemporary Applied Arts (CAA) Christmas Exhibition
  Hvis du ønsker en virkelig unik gave til svigermor eller bare noget lækkert til dig selv, så er CAA’s London julemarked stedet at tage hen. Her udstiller (og sælger) de mest aktuelle designere og kunsthåndværkere deres værker, og hvis du selv vil prøve det kreative, afholdes der workshops for både børn og voksne, så du kan give hjemmelavede gaver til hele familien.
  CAA, 2 Percy Street, W1

  Og så er der alle de andre gademarkeder i London, der selvfølgelig også kommer i julestemning i december.

  Restauranter med julemad i London

  Er der noget, der er uundværligt i julemåneden, så er det mad og drikke – og rigeligt af det. Smid alle begrænsninger og diætråd over venstre skulder og kast dig ud i julens lækre gastronomiske tilbud om julemad rundt om i London. Langt de fleste restauranter har specielle jule-menuer, og afternoon tea. De store hoteller bliver også piftet op når det er jul i London.

  Traditionel engelsk julemad med alt nødvendigt tilbehør serveres både til frokost og middag i Café in the Crypt under St. Martin in the Fields.

  Udsøgt gastronomi og en enestående udsigt over London finder du på Portrait Restaurant på National Portrait Gallery, hvor du kan nyde en 3-retters julemenu af krabbe, lam og chokolade.

  Den historiske tilgang til julemaden kan opleves ved at deltage i en Medieval Banguet, hvor du kan gnaske dig igennem den store julebuffet a la Tudor med tilhørende underholdning.

  Selv japanerne må bukke under for julen og en jule-sushi-menu kan du få, hvis du besøger én af de mange Yo Sushi restauranter i London. Der er her tale om kalkunrulle, dadler rullet i bacon og riskager fyldt med mince pie og hvid chokoladecreme.

  The Old Brewery i Greenwich får du London julemad med matchende hjemmebryg.

  Kokken Tom Aiken har opført en såkaldt pop-up restaurant i forbindelse med skøjtebanen ved Somerset House. Her kan du i en pause fra skøjteriet nyde hånd-venlige småretter som kalkunruller, mince pies og varme drikke som Espresso Martinis, mulled cider og mulled wine.

  I tilfælde af akut hjemve kan du få hjælp på restaurant Madsen. Her serveres skandinavisk julemad med bl.a. marineret sild, frikadeller, glaseret skinke og flæskesteg, men du kan også ”nøjes” med bare at nyde et glas ægte glögg i baren.

  Læs også: