London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Indiske restauranter

  På trods af sin indiske oprindelse er der næppe noget mere britisk end Curry. Og her er ikke tale om selve krydderiet. Det er derimod en stor familie af mere eller mindre stærkt krydrede ”gryderetter”, der kan laves med alt indenfor kød, fisk og grøntsager og serveres med Naan-brød, ris eller som Samosa (indbagt). En meget populær take away for briterne, og en kærkommen natmad efter en en tur i byen. Curry’er fås stort set alle vegne – på restauranter og fra små take away steder. Det mest bekvemme er at besøge en af de mange indiske restauranter i London, hvor du som regel kan vælge mellem stærk, medium og mild curry. Et lille udsøgt udvalg får du her – og de serverer selvfølgelig også andet en curry:

  Masala Zone

  Masala Zone er en kæde af indiske restauranter i den casual stil – se alle adresser på hjemmesiden. Her kan du få et hurtigt måltid eller sidde og dvæle over mange retter – og indimellem flytter kokken ud på gaden, så du kan gribe noget i forbifarten.

  Beliggenhed: Rundt om i hele London.

  Amaya

  En anden indisk restaurant, hvor du kan slappe af og er velkommen – ligefrem opfordret – til at spise med fingrene, er Amaya i Belgravia. Her kan du nyde ægte indisk mad i rå, men hyggelige, omgivelser med masser af stemning.

  Beliggenhed: Halkin Arcade, Motcomb Street, Belgravia

  Veeraswamy

  I den lidt mere ekslusive klasse finder du Veeraswamy. Restauranten er den ældste indiske restaurant i England (måske endda i verden) og på trods af flere ejerskift siden starten i 1926, er det stadig stedet, hvor alle yndere af indisk mad går hen – kendisser såvel som dig og mig. Indretningen i guld, lilla og krystal henleder tankerne til maharaja’ens palads og giver en god og autentisk stemning for et godt måltid. Trods eksklusiviteten er det stadig acceptable priser – ca. £ 55 for en 3-retters middag og ca. £ 38 for tilsvarende frokost.

  Beliggenhed: Victory House, 99 Regents Street (indgang fra Swallow Street)

  Læs også: