London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Hvad sker der i Stratford udover OL tilbage i 2012?

  London inviterede til OL i 2012, og byggeriet blev færdiggjort med prompt og pragt. Den dag idag, år efter den store begivenhed fandt sted, er det stadig interessant, hvis du tager en tour i Olympic Park Viewing Gallery. Fra 22 etagers højde har du det fulde vue over både den olympiske by og resten af London. Turen i højden efterfølges af en bustur, hvor du kommer helt tæt på Det Olympiske Stadion. Du kan finde flere informationer om turen her.

  Du kan altså med sindsro tage en dag eller to i Stratford for at checke faciliteterne ud. Udover alle de nybyggede venues, har man tilbage i juli 2011 åbnet festlighederne med ”One Year to Go” festligheder og i tiden frem til OL 2012 vil der løbende finde masser af arrangementer sted i Stratford – kulturelle såvel som sportslige. Man har med andre ord pustet masser af nyt liv i Straford, som du kan få glæde af lang tid inden og lang tid efter OL 2012. Du kan finde informationer om alt det, der sker i Stratford – og resten af London – på den officielle London 2012 hjemmeside.

  Læs også mere om OL i Stratford på London.dk.

  Er der overhovedet noget i Stratford udover OL 2012?
  Åh ja… Masser. Stratford er en spændende bydel med alle de ting, som du også kan finde i Londons andre bydele. Her er museer, restauranter, parker, underholdning og ikke mindst shopping.

  Shopping
  Stratford har naturligvis et væld af småbutikker rundt om i bydelen, men det, de fleste tager til Stratford for, er Westfield Stratford City Centre. Et spektakulært shoppingcenter med 300 forretninger fordelt på 3 etager samt biograf, bowlingbane og mere end 60 restauranter. Du kan ikke forlange mere.

  Teater
  Skulle du have lyst til at slutte dit besøg i Stratford af med en tur i teateret, er der flere at vælge imellem. De to største er Stratford Circus og Theatre Royal Stratford East. Begge teatre har et bredt repertoire, hvor Circus er rettet mod det moderne teater og Royal det mere traditionelle. På Royal kan du endda få gratis underholdning i teaterets bar. Hver aften optrædes der med stand up shows, poesioplæsning eller musik – se det aktuelle program på The Bar’s hjemmeside.

  For børnene
  Hvis du har små børn med på din tur til Straford, så und jer selv et besøg i Discover Children’s Story Centre. Discovery er baseret på at udvikle børns evne til at forstå og fortælle de gode historier, og har alverdens ”værktøjer” til dette både ude og inde. Naturligvis kan sprogbarrieren være lidt i vejen for dit barn, men der vil også være mulighed for sjov (og indlæring) uden sprogets hjælp.

  Læs også: