London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Londons historiske huse

  London har en lang og spændende historie, der kan opleves på mange måder og mange steder i byen. Én af måderne at opleve Londons historiske vingesus er at besøge de mange historiske bygninger, der er åbne for offentligheden. De giver et grundigt og realistisk indblik i de forskellige perioder i Londons historie, og er ikke blot oplysende, men også smukke. Så vælg ét eller flere fra vores forslagsliste og gør en bid af din ferie i London til en tidsrejse i arkitektur, kunst og haver.

  Spencer House
  Oplev Londons historie i et af de eneste bevarede 1800-tals private paladser er Spencer House i St. James. Huset blev opført i 1756-66 af den første Earl Spencer (forfader til Prinsesse Diana) og betegnes som det mest ambitiøse adelige byhus i London. I dag kan du komme indenfor og opleve de smukke stuer og værelser, men også – på visse tidspunkter på året – besøge den exceptionelle have, der for nyligt er blevet omplantet, så den fremstår, som den gjorde i 1800-tallet med autentisk beplantning.

  Find detaljer om åbningstider, entrépriser og specielle arrangementer på Spencer House’s hjemmeside.

  27 St James’s Place, London SW1A 1NR
  Underground: Green Park

  Apsley House
  Man kan ikke forlange en mere central beliggenhed i London end Hyde Park Corner, og det er præcis dér, du finder Apsley House. Det imponerende historiske palæ blev oprindelig opført i 1771-78 for familien Apsley, men i 1817-19 overtog den første Duke of Wellington (Arthur Wellesley) og fik ombygget palæet til den version, der står i dag. Apsley House er et ypperligt eksempel på regency-stilen. Palæet er stadig i familien Wellingtons eje og indeholder både en hyldest til den første Duke og en udstilling af familiens omfattende kunstsamling samt Wellingtons samlinger af porcelæn, sølvtøj og antikke møbler. Du kan finde mange flere oplysninger om palæets historie samt åbningstider og priser på hjemmesiden English Heritage.

  149 Piccadilly, Hyde Park Corner, London W1J 7NT
  Underground: Hyde Park Corner

  Leighton House Museum
  Tæt på Holland Park i Kensington finder du det unikke Leighton House, der er indrettet som museum. Huset var i sin tid hjem og atelier for den victorianske kunstner Frederic Lord Leighton, og blev gennem 30 år om- og udbygget til Leightons private kunstpalads. I dag er huset museum for både Leightons og andre store kunstneres værker, men også for husets fantastiske arkitektur. Det mest berømte værelse i huset er the Arabian Hall, der er dekoreret med mere end 1000 islamiske fliser, som Leighton selv bragte hjem fra Damaskus. På hjemmesiden for Kensington og Chelsea kan du finde flere oplysninger om Leighton House Museum samt detaljer om priser og åbningstider.

  12 Holland Park Road, London W14 8LZ
  Underground: Kensington

  Fenton House
  I smukke Hampstead ligger en lille del af Londons historie – et hus, der er stort set uændret, siden det blev bygget for 300 år siden – Fenton House. Hvis du besøger Fenton House, vil du opleve et hyggeligt landhus indrettet med autentisk interiør fra husets mange perioder: georgiske møbler, broderier fra 1600-tallet og 1900-tals malerier og tegninger, alt sammen ledsaget af bløde toner fra historiske musikinstrumenter. Udenfor Fenton House er den ligeledes autentiske have og køkkenhave med blomster, frugttræer, charme, ro og hygge.

  Find yderligere oplysninger om Fenton House på National Trusts hjemmeside.

  Windmill Hill, London NW3 6RT
  Underground: Finchley Road

  Kenwood House
  På den anden side af Hampstead Heath fra Fenton House kan du besøge det historiske og statelige hus Kenwood house, som du måske kan huske fra filmen ”Notting Hill”. Kenwood House byder på oplevelser nok til en heldagstur, men kan også kombineres med Fenton House. Udover at der er gratis entré, er de to vigtigste grunde, til at du skal besøge Kenwood House, den omfattende kunstsamling og den omkringliggende park med en vidunderlig udsigt over London. Henlæg din frokost til The Brew House Café i Parken for en fuldendt dag på The Heath.

  Flere oplysninger om Kenwood House kan du finde på English Heritages hjemmeside.

  Hampstead Lane, London NW3 7JR
  Underground: Hampstead Heath, Golders Green eller Gospel Oak (evt. med bus videre)

  Sutton House
  Vil du opleve ægte Tudor-stemning, skal du tage til Sutton House i Hackney i det østlige London. Huset, der blev bygget i 1535, er – på trods af ændringer undervejs – stadig et udsøgt og autentisk eksempel på Tudor-tidens arkitektur og indretning. Udover at du kan besøge huset, afholdes der også jævnligt events med tilknytning til tiden – markeder, madlavning og meget andet. Gå til National Trusts hjemmeside om Sutton House for yderligere oplysninger. Vær også opmærksom på, at åbningstiderne kan variere meget, da huset ved siden af museums-funktionen også anvendes til undervisning og lokale arrangementer.

  2-4 Homerton High Street
  Hackney
  London
  E9 6JQ
  Underground: Bethnal Green (evt. bus videre)

  Hvis du har mod på at bevæge dig lidt udenfor London for at opleve Englands historie, kan det anbefales, at du også besøger disse historiske huse:

  Osterley Park and House (ca. 20 km vest for City)
  En tur til Osterley er en rigtig tur på landet. Huset blev oprindelig opført i 1575, men blev i 1800-tallet ombygget af den berømte skotske arkitekt Robert Adam til det fantastiske neo-klassiske palæ, som det er i dag. Kig specielt efter værelsernes stuk, der var ét af Adams varemærker. Rundt om huset finder du park og landbrugsjord.

  Jersey Road, Isleworth TW7 4RB
  Underground: Osterley (Piccadilly Line)

  Ham House (Surrey)
  En skatkiste af historie om politik, magt og aristokrati fra 1700-tallet og frem. Ham House er arkitektonisk imponerende både ude og inde, og du kan se enestående samlinger af kunst og møbler – og måske møde én af de mange spøgelser, der igennem tiderne er observeret der. Parken ned mod Themsen er et pragtfuldt udflugtsmål i sig selv.

  Ham Street, Ham, Richmond-upon-Thames, Surrey TW10 7RS
  Underground: Richmond (District Line)

  Eltham Palace & Garden (ca. 18 km sydøst for City)
  Et pragteksempel på 1930’ernes Art Deco stil indenfor og en vidunderlig have/park rundt om. Interessante oplevelser for alle og masser af gode steder for frokost i det grønne.

  Court Yard, Eltham, Greenwich, London SE9 5QE
  Transport: Se hjemmeside.

  For flere forslag til historiske bygninger, du kan besøge i og omkring London, skal du besøge hjemmesiderne National Trust eller English Heritage.

  Læs også: