London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Gratis oplevelser i London

  “Ferie i London? Uha, nej. Det er sådan en dyr by, og alting koster penge…”. Lyder det bekendt? Muligvis, men det er ikke sandt. London har masser af gratis fornøjelser – også i den finkulturelle ende. Selv de store museer byder indenfor, uden at det koster dig en penny. Du kan finde gratis adgang på følgende museer:

  National Portrait Gallery

  Et museum med verdens største samling af portrætter i form af malerier, skulpturer, fotografier og video. Nyd gratis portrætkunst fra den sene middelalder frem til i dag.

  Adresse: St. Martin’s Place (ved Trefalgar Square)
  Website: http://www.npg.org.uk/
  Læs mere

  Tate Modern

  Det forholdsvis nye gratis museum for moderne kunst indrettet i et gammelt elektricitetsværk på bredden af Themsen. Her finder du den største samling af moderne kunst fra hele verden i uovertrufne omgivelser. Museet byder på malerier og skulpturer såvel som helt unikke innovative og interaktive installationer.

  Adresse: Bankside – for enden af Millennium Bridge.
  Website: http://www.tate.org.uk/modern/
  Læs mere

  Tate Britain

  Verdens største samling af britisk kunst fra de sidste 5 århundreder. Mesterværker af bl.a. Whistler, Millais, Bacon og Turner. Udstillingerne er skiftende, så selvom du har været på dette museum før, kan du uden problemer besøge Tate Britain igen. Og så er det jo selvfølgelig gratis.

  Adresse: Millbank – mellem Lambeth Bridge og Vauxhall Bridge.
  Website: http://www.tate.org.uk/britain/

  National Gallery

  Er du mere til de store klassikere, er det det gratis museum National Gallery, du skal besøge. Her finder du en udsøgt samling af alle de store mestre: Da Vinci, Botticelli, Van Gogh, Rembrandt, Renoir, Cezanne og mange, mange flere. Også mulighed for guidede tours, hvis du ønsker det.

  Adresse: Trefalgar Square
  Website: http://www.nationalgallery.org.uk/
  Læs mere

  British Museum

  Den største samling i verden, der gratis viser menneskeskabte genstande fra præhistorisk tid frem til i dag. Samlingerne stammer fra hele verden og giver et fantastisk indblik i menneskets historie og udvikling. Husk at besøge den fantastiske – og berømte – læsesal. Du har mulighed for at deltage i daglige galleriture og guidede ture.

  Adresse: Great Russel Street
  Website: http://www.britishmuseum.org/

  Victoria and Albert Museum (V&A)

  Det bedste museum for kunsthåndværk og design er det gratis V&A. Her kan du boltre dig blandt tekstiler, porcelæn, mode, smykker, skulpturer, malerier, og tusindvis af andre ting indenfor kunsthåndværk. 3000 års kunstgenstande fra nogle af de rigeste kulturer i verden, deriblandt den største samling af italiensk renæssance-kunst udenfor Italien.

  Adresse: Cromwell Road
  Website: http://www.vam.ac.uk/index.html
  Læs mere

  Udover disse giganter indenfor museum i London, er der også gratis entré på de mere børnevenlige museer Science Museum og Natural History Museum.

  NB! Du skal være opmærksom på, at det for alle museerne gælder, at visse særudstillinger kræver entrébillet, så check med informationen/billetkontoret på det enkelte museum, hvad der er gratis, og hvad der kræver, at du køber en entrébillet.

  Læs også: