London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Spisesteder & restauranter

  Når sulten melder sig, er der ingen grænser for udvalget af spisesteder i London. De mange etniske grupper i London har beriget byen med et utal af restauranter og spisesteder, de fleste til en favorabel pris. Rygtet siger, at englænderne ikke kan lave mad, men det er ikke helt sandt. Londons spiseteder byder på rigtig dejlig mad med både fisk, kød og grønt, og der findes en del engelske spisesteder i London, der bestemt er et besøg værd. Nedenfor har vi prøvet at hjælpe dig med at finde netop din foretrukne middag eller frokost, ved at liste et lille men bredt udvalg af spisesteder i London fordelt i kategorier.

  English Tea i Laduree Tea Room, Harrods Department Store

  Besøg Jamie Oliver og Gordon Ramsey

  Desuden var det i London at begrebet medie-kokke blev opfundet – dygtige kokke kom på TV og blev verdensberømte. De fleste af disse kokke har en eller flere restauranter i London, som er et besøg værd på din rejse, men du skal nok overveje at bestille bord på disse London spisesteder i god tid, da der ofte kan være lang ventetid. Jamie Olivers restaurant i London hedder Fifteen og Gordon Ramsey har flere forskellige restauranter i London, som kan findes her.

  5 o’clock tea

  British TeaEt af højdepunkterne indenfor engelsk ”kogekunst” på din ferie – og et must for turister i London – er eftermiddagsteen. High Tea, 5 o’clock tea, afternoon tea eller en af de mange andre betegnelser for dette slaraffenland af te og tilbehør. Te er som bekendt en meget vigtig ting for alle englændere – intet problem er så stort, at det ikke kan afhjælpes med ”a cuppa”. Udtrykket ”Tea” dækker faktisk over aftenmåltidet, men High Tea er så meget mere end 2 spejlæg med pommes frites og en kop lunken te. High Tea er – når det gøres rigtigt – et aristokratisk kunststykke ud i tebrygning, finger-sandwiches, bagværk og konditorkager. Du bør unde dig selv denne oplevelse på et af Londons spisesteder, som især kan anbefales på et af de lidt finere hoteller eller i stormagasinet Fortnum & Mason’s tesalon.

  English Breakfast

  English BreakfastMorgenmad er efterhånden inkluderet på de fleste hoteller i London, men den ægte English Breakfast med æg, bacon og beans, skal du som regel betale ekstra for, eller ud i byen for at finde på et af Londons spisesteder. Men gør det – du kan køre rigtig mange kilometer på sådan et startmåltid, i modsætning til de 2 skiver slap toast med appelsinmarmelade, der normalt serveres for hotelgæster. Hvis du er mere til kaffe end te om morgenen, så kan det også her anbefales at gå ud på et af de mange kaffesteder – især de amerikanske – efter den.

  Skandinavisk mad i London

  Lige bag ved Oxford Circus på 61 Great Titchfield Street ligger Scandinavian Kitchen, der serverer lækker skandinavisk mad, som du både kan spise på restauranten eller tage med hjem. Vælg fx mellem smørrebrød, sild, salater eller sammensæt dit helt eget smörgasbord. Scandinavian Kitchen i London er åben mandag-fredag kl. 08-19 og lørdag-søndag kl. 10-18.

  Læs mere om London

  Notting Hill & Kensington er smukt og fashionabelt med de såkaldte Terraces gade efter gade. I Notting Hill ligger også det berømte Portobello Road Market og Holland Park med et fint udendørsteater.

  Camden Town er hovedsageligt hjemsted for alternative subkulturer, som Punk og Goth, og så er Camden mest af alt kendt for sine markeder, Camden Market, Canal Market, Camden Lock og The Stables Market.

  Dit rejsetip til gastronomi i London

  Hvis du kender et godt spisested, en café, et tea house eller restaurant i en af Londons mange bydele, så er du meget velkommen til at skrive det nedenfor. Så kan andre få glæde af dine erfaringer. Tak for hjælpen.

  Læs også: