London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  London gademarkeder – mere end bare loppefund

  Der er intet bedre på din ferie end at bruge en søndag på London gademarkeder. Og er der noget London har, så er det gademarkeder – et must på din rejse.

  De bedste London gademarkeder

  De største og mest besøgte gademarkeder i London er Petticoat Lane i East End, der sælger stort set alt til ingen penge, Camden Markets i Camden Town, der byder på unikt design, retro og vintage, og sidst, men bestemt ikke mindst, Portobello Road i Notting Hill, der både har antikviteter, loppefund og kitsch samt frugt, grønt og blomster.

  De andre London markeder

  Hvis London markeder med tusindvis af mennesker ikke lige er noget for dig, byder London også på masser af mindre gademarkeder – også på hverdage.

  Bydelen Greenwich byder i løbet af ugen på kunsthåndværk og økologiske fødevarer på Greenwich Market i Church Street. Og i weekenden udvides dette London marked med antikviteter og second hand i Stockwell Street.

  Selvom man ikke normalt vil betegne det som et gademarked, så er det, hvad det er. Covent Garden i London’s West End er ét af de markeder i London, du ikke må gå glip af.

  Det ældste London marked i den trendy bydel Islington kan du finde på White Cross Street. Mandag til lørdag sælges tøj, bøger, musik og smykker, men torsdag og fredag udvides der med fødevaremarked af høj kvalitet.

  I den mere eksklusive ende kan det anbefales at lægge vejen forbi Gray’s Marked lige ved Oxford Street. Et indendørs antikvitetsmarked, der udover møbler også er kendt for deres store udvalg af ”kuffert-venlige” antikviteter som smykker, mønter, medaljer og vintage beklædning.

  London marked for specialister og kendere

  London byder også på markeder for specialister og kendere. Så går dine interesser mere i retning af sølv eller kød og fisk frem for genbrug, kitch og kunsthåndværk, er her et par alternative London markeder.

  The London Silver Vaults i Chancery Lane er et fantastisk sted at besøge – også hvis du ikke skal købe noget. Her er et utal af sølv-specialister samlet og godt gemt væk bag den tykke boksdør. De tilbyder alt fra smykker til ottearmede lysestager og bestik. Eller bare et godt råd og lidt insider information fra de bedste indenfor faget.

  Smithfield Market er Englands største en gros marked for kød og er centralt placeret i centrum af London i smukke victorianske bygninger. Kom ind og se kød i mængder, du aldrig har set før og oplev den fantastiske stemning på dette London marked.

  Er du mere til fisk, kan du i stedet tage til det store fiskemarked Billingsgate Market på Isle of Dogs. Her finder du tirsdag til lørdag det største udvalg af fisk i England, der bliver leveret frisk hver dag.

  Så ifør dig de fornuftige ferie-sko, fyld pengekatten med kontanter og kom af sted. De mange små London gademarkeder og store overdækkede London markeder venter på dig.

  Læs også: