London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Familiedag for næsten ingen penge

  Det kan lade sig gøre at have en herlig dag i London for hele familien, uden at sprænge budgettet. Medbring en ”madpakke” og start dagen med en tur i Kensington Gardens, hvor I kan besøge Diana, Princess of Wales Memorial Playground med masser af aktiviteter. Kryds derefter den usynlige grænse til Hyde Park for at kigge på – og måske fodre – fuglene i The Serpentine, eller blot vandre lidt rundt i parken og nyde omgivelserne.

  Når frokosttiden nærmer sig, kan I lade vejret bestemme, hvor madpakken skal indtages. I kan enten slå jer ned i græsset eller på en bænk i parken, eller hvis indendørs frokost er påkrævet, kan I indtage den i det dertil indrettede picnic-område på Science Museum, der ligger på Exhibition Road i South Kensington, kun få skridt fra parken.

  Science Museum

  Efter frokost er det tid til leg og lærdom på Science Museum. Er børnene mellem 3 og 6 år, er The Garden lavet specielt til dem. Her kan de opleve og sanse ”videnskaben” på tætteste hold og selv afprøve teorierne. De lidt ældre børn vil elske The Launch Pad Gallery med interaktive udstillinger, demonstrationer og shows i stil med Experimentarium i Købehnavn.

  Museum of Natural History

  Når alt dette er indtaget, går turen videre til nabomuseet, Museum of Natural History, hvor I kan komme helt tæt på en T-Rex og de 7-14 årige kan boltre sig i The Earth Lab, hvor de kan stikke fingrene i geologiske prøver.

  Covent Garden

  Fra South Kensington tager I the Tube til Covent Garden, hvor der altid er masser af underholdning i form af gadeartister, mimikere, musik og sang. Så gå lidt rundt og oplev det hele, og er der plads i budgettet, eller er dine børn i stand til kun at kigge i forretninger, kan i slå et smut indenom den fantastiske forretning Benjamin Pollock’s Toyshop i Covent Garden Market.

  Pandekager til aftensmad

  Så er det ved at nærme sig spisetid igen. Og hvad kan være mere perfekt som afslutning på en hyggelig familiedag, end pandekager? På Crème de la Crepe, også i Covent Garden, kan I for et overkommeligt beløb få pandekager til forret, hovedret og dessert. De har et stort udvalg af både mad- og dessertpandekager, så alle kan få noget, de kan lide. Priserne starter ved ca. £ 3. Bemærk, at de lukker allerede kl. 19:00!

  Så er det vist nødvendigt at få de trætte og mætte børn hjem i seng. En god lang dag i familiens tegn er forbi.

  Hvis I ønsker at udvide programmet, er der flere børnevenlige aktiviteter af finde.

  Læs også: