London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  London fakta – og lidt om Londons historie

  Vi har her samlet lidt London fakta, der måske kan give dig et dybere indblik i alt det, der gør London til den fantastisk by, den er. Læs videre herunder og find fakta om London befolkningen og Londons historie.

  Fakta om Londons historie i korte træk

  Londons historie startede for et par tusinde år siden, da Romerne kom og grundlage en lille bosættelse langs Themsen. Byen voksede med tiden og blev hurtigt hovedstaden for den Romerske provins i England. Romerriget faldt i det 5. århundrede og i det 6. århundrede flyttede Anglosakserne ind et par km vestpå – det nuværende Covent Garden – og herudfra voksede London. Sådan lyder den helet korte London fakta version af Londons historie.

  Og Londons historie fortsætter: Et par store brande og pesten kom i vejen for befolkningseksplosionen. Men det er alligevel fakta, at London voksede gennem flere hundrede år til en havne-metropol med kontakt til hele verden via Themsen.

  Londons nyere historie startede i 1960’erne, hvor byen blev indtaget af ungdommen og indvandrere fra hele verden. De satte deres tydelige og farverige fingeraftryk og gjorde London til et multietnisk drivhus for nye tanker, trends og idéer. Sådan lyder et kort oprids af Londons historie.

  Fakta om Londons befolkning

  Med udgangspunkt i Londons historie er det ikke underligt, at der i dag tales mere end 300 forskellige sprog i London. Indbyggerne stammer fra stort set alle lande i hele verden med Indien, Irland, Bangladesh, Jamaica, Nigeria og Pakistan som de 6 største etniske grupper.

  Statistiske fakta om Londons etniske grupper viser, at de fordeler sig med 69 % hvide, 13,3 % sydasiatere, 10,6 % sorte, 3,5 % østasiatere og 3,5 % blandede racer.

  London fakta tallene afslører, at der er omkring 7,5 millioner indbyggere i London centrum og omkring 13,5 millioner indbyggere i Stor-London. Indbyggertallene må siges at være steget markant gennem Londons historie.

  Fakta om Londons religion

  Englands officielle religion – og dermed også Londons – er kristendommen un-der Den Engelske Kirke. Sådan lyder fakta om London, men Londons historie har skabt en bredt sammensat befolkning og mange forskellige religioner er i dag repræsenteret i London. De største trosretninger er kristendom, ateisme og islam, og derefter ligger hinduisme og jødedom.

  Generelle London fakta

  London by er inddelt i 5 regioner betegnet efter geografisk placering: Nord (N), Vest (W), Sydvest (SW), Sydøst (SE) og Nordøst (NE). Disse kan findes på alle vejskilte og i postnumrene.

  London har med hele 43 universiteter den højeste koncentration af højere læreanstalter i Europa. Universiteterne er et helt kapitel for sig i Londons historie.

  100 ud af EU’s 500 største virksomheder hører til i London.

  Det er fakta, at Londons Chinatown er den største i Europa.

  London Underground er verdens ældste undergrundsbane og en vigtig del af Londons historie.

  Har du flere London fakta at tilføje? Så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder, så vi med tiden kan udbygge denne side om London fakta og Londons historie.

  Læs også: