London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Eksperimenterende teatre – kom med ud af boksen

  Glem også alt om polstrede røde sæder, store scenetæpper og gardiner. De nye eksperimenterende teatre foregår ikke på traditionelle scener, men tænker ud af boksen og indtager byens rum – fra kontorer og butikker til underjordiske bunkere. Og forestillingernes stjerner er ikke kendte skuespillere, men i stedet publikum – altså dig!

  En sådan forestilling er ”You Me Bum Bum”. Den foregår i et mørkt auditorium et sted i Central London, hvor publikum venter spændt, mens et band gør sig klar til at aftenens vært kan gøre sin entré på scenen. Men hvor værten plejer at være en kendt skuespiller eller komiker, er der her tale om en af gæsterne til aftenens forestilling, vel at mærke en gæst, der ikke har nogen anelse om, at han om lidt skal være vært på for sit eget talk show med hundredevis af tilskuere.

  Tilskuere der alle er en del af ”You me Bum Bum Train” – en eksperimenterende teater trup med over 4000 medlemmer. Gennem en times forestilling bliver gæst efter gæst trukket gennem diverse scenarier på scenen, hvor de alle spiller hovedrollen, for altså til sidst at ende som værter i eget talk show, hvor de skal interviewe en rigtig kendt gæst.

  Man skulle måske tro at en sådan fokus på publikumsdeltagelse ville få folk til at løbe skrigende bort, men det er ikke tilfældet med de eksperimenterende teatre – de er faktisk noget af det hotteste i øjeblikket. Billetterne til ”You Me Bum Bum Trains” næste forestilling blev for eksempel udsolgt i løbet af et minut, og mere end 80.000 mennesker forsøgte at få billet.

  Af andre, eksperimenterende forestillinger kan nævnes den mere højpandede ”Silent Opera”, hvor musikken nydes gennem en iPod, og det populære ”Office Party”, hvor teatergæsterne besætter rollerne som personalet til en fiktiv firmafest. Hvad enten man vil sove, danse eller prøve at være blind i et par timer – Londons eksperimenterende teaterscene har noget for enhver smag.

  Nogle af sommerens eksperimenterende teaterforestillinger:

  Find de teaterforestillnger der kører i denne sæson. Om det er en kæmpe opsætning med over 500 skuespillere, som foregår udendørs i en Park, eller måske et af Londons første og ældste eksperimenterende undergrunds-teatre du vil se, er det London Teaterforestillinger.

  Læs også: