London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Downtown shopping

  Londons centrum, eller West End som det kaldes, er noget helt særligt når det gælder shopping. Her finder du alle storbyens facetter indenfor et meget lille område.

  West End er et underholdende miks af eksklusive smykkeforretninger i Mayfair, sexshops i Soho, turistbutikker i Chinatown og high street shopping til overkommelige priser på Oxford Street. Det er her du finder alle slags mærkevarer til lavpris – især i januar og juli, når udsalget går helt amok! Her er et par gode råd, så du får mest muligt ud af din shopping i West End.

  Covent Garden

  Covent Garden er et open air indkøbscenter, der ligger i nogle bygninger, som i gammel tid blev brugt til salg af frugt og grønt. Idag er Covent Garden blevet en stor turistattraktion. Vi vil fremhæve kvarteret Seven Dials i Covent Garden, som kan byde på et lidt anderledes udvalg af butikker. Her sælges en lang række skomærker og butikker med livsstilsprodukter og ungdommelig mode til både herrer og damer. Se video om Seven Dials:

  Bond Street & New Bond Street

  Bond Street i bydelen Mayfair, West End, ligger nogle af Londons mest elegante og dyre butikker med designere som Bulgari, Cartier, Cerutti, Dolce & Gabbana, Miu Miu, Yves Saint Laurent, Gucci og Armani. Her er også udsøgt antik og kunstgallerier. Udvalget er enormt, og hvis du er heldig, kan du her finde dyre mærkevarer til en pris, som er langt lavere end i Danmark.

  Browns Focus

  Browns Focus er en super cool butik på South Molton Street i West End med upcoming britiske og udenlandske designere. Her finder du tøj og accessories til kvinder, der ønsker originalitet og attitude! Designerne er hotte navne som Hussein Chalayan, Acne og Alexander Wang.

  Denne Browns Focus-filial er mere ung og hip end dens modershop, Browns, på den anden side af gaden, hvor der sælges designertøj til kvinder fra mærker som Diane Furstenberg, Marc Jacobs, Marios Schwab, Lanvin and Alaia. Ved siden af butikken ligger Browns Men der sælger tøj til herrer fra mærker som Martin Margiela, Dior Homme, Rick Owens og Balenciaga. Adressen er 38-39 South Molton Street.

  Dover street market

  Dover street market er en innovativ konceptbutik af chefdesigneren for Comme des Garcons, Rei Kawakubo. Her finder du de nyeste avantgarde modeluner fra nye og etablerede designere. Se video om Dover street market:

  Det er også forum for kunstneriske udstillinger og installationer, og alene indretningen af de seks etager er gennemtænkt og anderledes. I Dover street market får du en unik shopping-oplevelse uden nødvendigvis at hive pengene op af lommen. Adressen er 17-18 Dover Street.

  B Store London

  B Store London er en konceptforretning, der sælger kollektioner til både herrer og damer af nyere designere fra fx London Fashion College.

  B Store London præsenterer desuden deres kollektioner under London Fashion Week og har vundet titlen “ Shop of the year” på British Fashion Award.

  Adressen er 24a Savile Row.

  Liberty

  Hvis du elsker ægte britisk luksus, skal du bestemt lægge vejen forbi Liberty, der sælger både dame- og herretøj, skønhedsprodukter, bolig- og gaveartikler. Alene bygningens smukke gamle facade midt i det moderne bybillede forsikrer dig om, at der her er tale om en rigtig feinsmecker oplevelse. Adressen er Great Marlborough Street.

  Jermyn Street

  Et rigtigt gentlemans paradis! I Jermyn Street finder du specialforretninger indenfor herremode, barbering, skræddere, hattemagere og skomagere. Du kan købe ekstravagante urer og smykker, cigarer og alt hvad der tilhører traditionel britisk herrestil. I Picadelly Arkaden, der er bygget i en storslået 1900-tals stil og løber mellem Picadelly og Jermyn Street, kan du få udsøgte specialvarer, vintage Rolexure og håndsyede kufferter.

  Selfridges & Co.

  Selfridges & Co. er et velassorteret historisk indkøbscenter beliggende i den ene ende af Oxford Street. Her køber du alt fra mode, skønhed, livsstilsprodukter, smykker og ting til hjemmet. Udvalget er overvældende stort, og ofte bliver der designet eksklusive produkter og unikke indpakninger til Selfridges & Co. I juletiden åbner Louis Vuitton en midlertidig juleforretning i Selfridges, hvor der sælges specielle gaveartikler som for eksempel lædervarer, solbriller, bælter, tekstiler og smykker. Adressen er 400 Oxford Street.

  Læs også: