London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Docklands

  Det er ikke ofte, at turister bliver anbefalet at besøge steder, der stort set ikke byder på nogle attraktioner, men ikke desto mindre, er det det der her er tale om i forbindelse med Docklands i London. Docklands byder ikke på de sædvanlige museer og seværdigheder, men du skal alligevel tage dertil på din London weekend. Hvorfor? Fordi Docklands er en seværdighed i sig selv.

   Docklands historie

  Området med det semi-officielle navn Docklands dækker over den østlige del af London langs – og på begge sider af – Themsen fra Tower Bridge til Thames Barrier. Det var fra starten af 1800-tallet frem til 1980 hjemsted for Londons handelshavn, Port of London, der blev lukket på grund af manglende plads til de nye store containerskibe. Efter lukningen gik man straks i gang med omlægningen og modernisering af hele området, så det kunne reetableres som kontor-, forretnings- og beboelsesområde, godt skubbet på vej af fritagelse for ejendomsskat.

   Film om Docklands historie

  Er du interesseret i Londons historie på din London weekend, så se filmen her, som guider dig rundt i Docklands og hele vejen til Greenwich.

   London Docklands Visitor Centre

  I dag står bydelen stort set færdig med gamle såvel som nye kontorbygninger, eftertragtede beboelsesejendomme samt (endnu) et travlt shoppingområde og et veludbygget transportnet. Hvis du vil vide mere om det kæmpemæssige byggeprojekt på din London weekend, kan du besøge London Docklands Visitor Centre, Limeharbour 3. Her finder du en yderst detaljeret udstilling om hele forløbet samt om områdets anvendelse gennem tiderne.

   Bondegårdsbesøg på din London weekend

  Et besøg i Docklands i London vil i høj grad omfatte arkitektur-studier. Området er i høj grad kendetegnet ved sine skarpe kontraster mellem de gamle restaurerede pakhuse og de nye kontorbygninger i glas og stål. Placeringen af nybyggerierne gør, at du flere steder kan se både det nye og det gamle på samme tid, hvilket gør kontrasterne endnu skarpere. En virkelig kontrast finder du i Pier Street på Isle of Dogs. Her kan du midt i Londons gamle havn besøge Mudchute City Farm  på din London weekend. En bondegård midt inde i byen med et væld af dyr, der året rundt giver de blege bybørn mulighed for at snuse til det landlige liv.

   Canary Wharf og shopping

  Den mest kendte del af Docklands er Canary Wharf, der ligger omkring West India Quay på Isle of Dogs. Det kan skyldes, at det er det mest synlige med Europas højeste bygninger, der rager 200 m op over byen. Men måske er det også fordi det er her, de mest interessante steder findes. Du kan fx besøge Museum in Docklands, der fortæller historien om Docklands og Themsen. Du kan også få din shopping-lyst styret på din London weekend ved et besøg i det nye shopping-center Jubilee Place Shopping Centre, der sammen med indkøbsmulighederne også byder på en fantastisk arkitektur.

   Ad vandvejen

  Når du besøger Docklands på din London weekend, bør du ankomme på den rette måde – ad vandvejen. Året rundt sejler den hurtigtgående River Bus med flere stop rundt omkring i Docklands og ved Greenwich Pier. Du kan købe en én-dags-billet, Explorer Ticket, så du kan stå af og på og få set så meget som muligt af området.

  Læs mere om London

  City of London er moderne kontorbygninger blandet med spor fra den gamle by. Her finder du St. Paul’s Cathedral, Stock Exchange og Temple Church  på din London weekend.

  Greenwich ligger, som en del af Docklands, på den sydlige side af Themsen. I Greenwich ligger det berømte Royal Observatory der definerer Greenwich Mean Time. Du kan i Greenwich også finde hyggelige markeder, Greenwich Park, National Maritime Museum og klipperskibet Cutty Sark.

  Vil du anbefale en oplevelse i Docklands?

  Hvis du savner noget i vores beskrivelse af Docklands – en forretning, en restaurant eller en seværdighed – så er du meget velkommen til at tilføje din anbefaling i kommentarfeltet nedenfor. Så viser vi den her på vores side om Docklands til glæde for alle andre, der rejser på London weekend.

  Læs også: