London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  City of London

  Her har du finansernes bydel i London. City of London, der i daglig tale blot kaldes City, er Londons handels- og finanscentrum, hjemsted for banker, forsikringsselskaber, multinationale selskaber samt domstole og børsen. Kun 8000 mennesker har privatbolig her, men til gengæld er der hver dag ca. 350.000, der tager til City of London for at arbejde.

  Til trods for de mange moderne kontorbygninger, så er det stadig muligt at finde spor af den gamle by, og denne kontrast giver City of London of London en helt speciel atmosfære på din London ferie. Tænk fx bare på St. Paul’s Cathedral!

   Penge skifter hænder

  Ud over den daglige handel af varer og services i de mange virksomheder og forsikringsselskaber, der har deres kontorer i City of London, er bydelen også hjemsted for alle de store banker og finansvirksomheder. Al handel sker nu på computer og foregår bag skriveborde i stedet for i de store handelslokaler på børserne.

  Bydelen er stadig hjemsted for både Royal Exchange og Stock Exchange, men med nye anvendelser. Stock Exchange eksisterer stadig, men er blot kontorbygning, og Royal Exchange er i dag – passende nok – lavet om til et kæmpe shoppingcenter, som du kan besøge på din London ferie.

   Thi kendes for ret!

  Stort set alle Londons domhuse ligger i City of London. Den meste berømte (og mest interessante) er kriminalretten i Old Bailey. Retten ligger i dag, hvor Newgate fængslet lå før. Det var her man frem til 1868 afholdt massehængninger uden for fængslets porte. Retssalene er i dag åbne for alle, så kig endelig indenfor på din London ferie, hvis du er interesseret i nutidige krimier.

   Royal Courts of Justice

  En anden af de store domstole ca. 10 minutters gang fra Old Bailey er Royal Courts of Justice, Englands højeste civile domstol. Du vil oftest finde TV-hold og journalister uden for bygningerne, da det er her man behandler fx erstatningssager og skilsmisser. Hvis sagen er tilpas omdiskuteret eller en part i sagen er bare det mindste kendt, står de klar til at høre afgørelsen. Også her har du offentlig adgang til retssalene på din London ferie. En liste med dagens program for både Royal og Old Bailey er hængt op her.

   Inns of Court

  Besøg også Inns of Court på din London ferie. Lincoln’s Inn har de bedst bevarede bygninger, der stammer helt tilbage fra slutningen af 1400-tallet. Den nærliggende Lincoln’s Inn Fields fungerede engang som offentligt henrettelsessted, men i dag kan du – uden frygt for at miste livet – spadsere rundt sammen med sagførerne med kappe og pudderparyk.

   St. Paul’s Cathedral

  I den vestlige del af City of London ligger et af Londons smukkeste vartegn, St. Paul’s Cathedral. Den oprindelige kirke blev bygget helt tilbage i 604, men både den og dens efterfølger nedbrændte i henholdsvis 1087 og 1666.

  Den nuværende kirke er tegnet af Christopher Wren og blev bygget mellem 1675 og 1708. St. Paul’s Cathedral er både udvendig og indvendig en arkitektonisk perle. Man kan dog – som Prince Charles gjorde det for nogle år siden – beklage, at den i dag ligger klemt inde mellem knap så perlende moderne betonhøjhuse, så den mister lidt af sin storhed. Men uanset omgivelserne, så MÅ du besøge St. Paul’s Cathedral. Tag turen hele vejen rundt inde i kirken og op i kuplen på din London ferie, og læg især mærke til, at den virker meget større indefra end udefra.

   College of Arms og Sir John Soane’s Museum

  Måske går du med drømmen om en dag at opdage adelige aner i din slægt. I Queen Victoria Street ligger College of Arms, der siden 1484 under kongelig bevillig har stået for vurderingen af, hvem i England der har krav på et våbenskjold.

  Hvis du vil opleve lidt af City of Londons fortid, så besøg Sir John Soane’s Museum i Lincoln’s Inn Fields 13, der er et af de mest spændende museer på din London ferie. I bygningen boede mureren Sir John Soane (1753-1837) og hans familie. Ved sin død overdragede han huset til nationen med betingelse om, at intet måtte ændres, og den dag i dag står det stort set som han forlod det i 1837. Både arkitekturen og interiøret er interessant, og du vil finde mange overraskelser undervejs.

   Temple

  Hvad enten du er inkarneret ”Da Vinci Code”-entusiast, interesseret i Tempelridderne, eller blot holder af historie, vil det være en god idé at besøge Temple, når du er i City of London. Udover at indeholde to af de fire Inns of Court, er det også her du finder Temple Church  på din London ferie. Navnet kommer fra Tempelridderne, der fra 1200-tallet havde deres base her, og det er i Temple Church mange af disse riddere har deres gravmæle. I dag er området daglig arbejdsplads for jurister, der er beriget med 800 år gamle bygninger og søjlegange som kontor.

   Temple Bar Memorial

  Midt i Fleet Street står Temple Bar Memorial, en nyere erstatning til den originale Temple Bar. Temple Bar Memorial er det monument, der markerer indgangen til City of London, og hvis Monarken ved officielle lejligheder skal passere, skal hun her bede City of Londons borgmester (Lord Mayor) om tilladelse til at komme ind i City of London. Den oprindelige Temple Bar kan du se som relief på Memorials sokkel på din London ferie.

   Se film om City of Londons historie

  Er du interesseret i Londons historie, så se filmen her som guider dig rundt i City of London og hele vejen til Southwark.

   Alternative oplevelser på din London ferie:

  • Lloyd’s of London’s hovedsæde, Lime Street 1, City of London. En imponerende bygning i glas og stål, der minder lidt om Pompidou-centret i Paris. Se den om aftenen/natten på din London ferie, når den ligger badet i lys.
  • Old Curiosity Shop, 13-14 Portsmouth Street, City of London. Det er uvist, om denne forretning har lagt navn til Charles Dickens’ roman, men forretningen ligger i en ægte 1600-talsbygning og er den ældste butik i London.
  • Leadenhall Market, Whittington Ave., City of London. Her har været fødevaremarked siden Middelalderen. I dag er markedet suppleret med specialforretninger, caféer og restauranter, og er mest travlt omkring frokosttid. Besøg her kan især anbefales op til jul.

  Læs mere om London

  Camden Town er hovedsageligt hjemsted for alternative subkulturer, som Punk og Goth, og så er Camden mest af alt kendt for sine markeder, Camden Market, Canal Market, Camden Lock og The Stables Market.
  Southwark og Bankside er stedet, hvor du kan opleve mange af de skumle sider af det gode gamle London på din London ferie. Her ligger Shakespeares teater, The Globe, Londonds ældste pub og en række imponerende museer, som Tate Modern, Bankside Gallery og Design Museum.

  Dit rejsetip fra City of London

  Hvis du synes, at der mangler et vigtigt rejsetip om City of London, så er du velkommen til at tilføje et rejsetip i kommentarfeltet nedenfor. Så viser vi din anbefaling her på siden om City of London. Tak for hjælpen.

  Læs også: