London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

    Den søde tands dag – tid til chokolade

    At være Chocaholic er ingen skam, det er tværtimod en afhængighed, du bør være stolt af. Og en rejse til London vil på ingen måde udsætte dig for abstinenser. Overalt i byen kan du finde chokolade af den bedste kvalitet. Så når du nu er på ferie, kan du tillade dig lidt ekstra og f.eks. rive en hel dag ud af kalenderen og dedicere den til CHOKOLADE (og andre søde sager).

    Chokolade shopping

    Start dagen i Marylebone High Street 45, hvor du finder den mundvands-fremkaldende chokoladespecialist Rococo. Skulle du købe mere, end du selv kan slæbe hjem, kan de sende dine indkøb til dig i Danmark efter nærmere aftale. Herfra går du længere ned af gaden til nr. 105, hvor Patisserie Valerie ligger. Her skal du nyde så meget som muligt af deres store udvalg af de lækreste kager og andet bagværk. Så går turen længere sydpå mod Oxford Street. Dernede slår du lige vejen ind forbi Selfridges, der naturligvis har en vidunderlig chokoladeafdeling.

    Det bedste af chokolade

    Det kan på nuværende tidspunkt være tiltrængt med en lille gåtur, så vend næsen mod øst og gå til Regent Street. Her finder du både den verdenskendte Godiva, der laver ”moderne” og klassisk chokolade af bedste kvalitet, og den engelske klassiker Thorntons, der ud over chokolade også er kendt for deres toffee og fudge.

    For enden af Regent Street drejer du til højre ad Piccadilly og styre direkte mod Fortnum & Mason og deres St. James’s Restaurant. Her indtager du en fuld High Tea med sandwiches, kager og scones. Og inden du går derfra, skal du naturligvis lige forbi deres chokoladeafdeling.

    Er du stadig i stand til at stå på dine ben, bør du ende din choko-shoppingtur i Harrods Food Court, hvor alle de fornemme chokolademærker er repræsenteret.

    Mexicansk middag med chokolade

    Efter aflæsning af dine mange kilo indkøbte godter på hotellet – og måske en lille lur? – er det tid til middag. Og hvem er bedre til at bruge chokolade i deres mad, end mexicanerne? Må vi derfor foreslå, at du indtager middagen på Wahaca nær Covent Garden. Her får du ægte mexicansk markedsstemning og autentisk mexicansk mad. Her kræves ingen bordbestilling, da de mener, at man skal have mulighed for at spise, når man er sulten, og ikke når der tilfældigvis er et bord ledigt. I chokoladens tegn bør dit måltid omfatte både Mole (sauce lavet a chili, nødder, krydderier og så naturligvis chokolade) og churros med chokolade-dip. Velbekomme!

    Må vi foreslå, at dagen derpå dediceres til salat, kildevand og lange gåture…?

    OBS! Hvis du høre til dem, der helst vil have en guide med på tur, kan du i stedet for ovennævnte tur tilmelde dig en af de mange ture, der arrangeres af Chocolate Tours i London. Hele og halve dage med masser af smagsprøver og gode historier.

    Læs også: