London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Charles Dickens 200 år

  Den 7. februar 2012 var 200-årsdagen for Charles Dickens’ fødsel, og det lod man ikke bare passere upåagtet i London. Den verdensberømte forfatter er i forvejen at finde på adskillige museer og andre seværdigheder rundt om i London, men i 2012  blev der lagt ekstra vægt på Dickens med specialudstillinger og events.

  Charles Dickens på Museum of London
  Frem til 10. juni 2012 bød Museum of London på den første store udstilling om Dickens i 40 år. Udstillingen ”Dickens and London” bragte de besøgende via audio/visuelle installationer tilbage til det London, der inspirerede Dickens, og inkorporerede en mængde af Dickens’ ejendele samt tekster og billeder. Et af udstillingens højdepunkter er en filmisk sammenligning af Dickens’ London og London i dag. En fantastisk udstilling, der gav indblik i både forfatterens liv og det victorianske London. Du kan finde mange flere informationer om udstillingen på Museum of Londons hjemmeside, hvor du også finder links til andre Dickens-events, Dickens-relaterede smartphone apps samt museets folder om udstillingen.

  London om natten
  I en periode led Charles Dickens af søvnløshed. Det fik ham til at gå på vandringer rundt i Londons gader om natten. Han mente, at det uddannede ham og gav ham et indblik i det virkelige London, og det inspirerede ham til mange af hans bøger, men særligt ”Night Walks”. På din London rejse kan du sætte en nat af til at følge i hans fodspor – hvem ved, måske bliver du også inspireret til at skrive en bestseller. Se også videoen ”The Hourless Shadow” herunder, der er produceret af Museum of London i forbindelse med særudstillingen om Dickens.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Charles Dickens Museum
  Selvfølgelig har Charles Dickens sit eget museum i London, og også her blev 200-året markeret. Læs meget mere om Charles Dickens museum.

  Meget mere Charles Dickens
  Hvis du virkelig vil gøre noget ud af Charles Dickens, mens du er i London, så er her et par forslag til steder, du kan ”møde ham”:

  Poet’s Corner, Westmister Abbey
  Efter sin død i 1870 blev Charles Dickens begravet i Westminster Abbey’s Poet’s Corner, hvor han deler hvilested med mange andre af Englands store forfattere. Så besøg Poet’s Corner, når du alligevel er i Wesminster Abbey .

  Dickens World
  Dickens World er en ny ”forlystelsespark” i Charles Dickens’ navn. Her kan du gå i Londons gader på Dickens’ tid, møde de mennesker, der fyldte dem, og opleve den verden, der var Charles Dickens’ hjem.

  Charles Dickens’ London Map
  Nogen har lavet arbejdet for dig, så du blot kan suge viden ind uden problemer. Dickens’ London Map er et interaktivt kort, der giver dig alle detaljerne om Charles Dickens’ London med billeder og henvisninger. Kortet er desuden en del af hjemmesiden Charles Dickens Page, hvor du kan finde alt, hvad der er værd at vide om Charles Dickens.

  The Dickens Inn
  Pubben The Dickens Inn i St. Kathrine Docks er af en anmelder blevet kaldt ”den mest atmosfærefyldte pub i hele London”. Hvorvidt det er sandt, må du selv bedømme, men atmosfære det er der helt sikkert. Pubben er et pragtfuldt sted at nyde en pint eller et måltid i selskab med en bid af Charles Dickens.

  The Charles Dickens
  Endnu et vandhul med Charles Dickens’ navn over døren er pubben The Charles Dickens i Southwark. Her kan du nyde både mad og drikke i rustikke men hyggelige lokaler, og er du en ynder af ægte ale, er det her, du skal nyde de gyldne dråber. The Charles Dickens er berømt for deres skiftende udvalg af Real Ale fra flere af landene i Storbritannien.

  Læs også: