London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Bondegårdsferie i London

  Selvom du har valgt at holde storbyferie, kan det være et godt afbræk at afsætte en halv eller hel dag til “en tur på landet”. Og du behøver ikke tage ud af byen for det. Mange steder rundt om i London kan du finde de såkaldte City Farms, hvor du kan opleve bondegårdens dyreliv og aktiviteter på tæt hold. Det er en på en gang hyggelig og lærerig oplevelse, og har du børn med til London, vil de elske dig for at tage dem med på City Farm. Og det behøver ikke koste dig noget, da de fleste af Londons City Farms har gratis entré (donationer er dog altid velkomne).

  Her har vi lavet en liste over de City Farms, der ligger tættest på Londons centrum. God fornøjelse!

  Vauxhall City Farm
  Meget centralt beliggende i bydelen Vauxhall, kun få minutters gang fra Vauxhall Undergrundsstation. Her finder du køer, heste, grise og får samt små bondegårdsdyr som kaniner og ænder. Vauxhall City Farm byder også på en flot urtehave, og der er picnick-område til indtagelse af frokosten.
  Gratis entré.

  165 Tyers Street, London SE11 5HS

  Surrey Docks Farm
  I bydelen Rotherhithe ligger bondegården Surrey Docks Farm på en 1800-tals skibsværftsgrund ud til Themsen. Båndegården har naturligvis alle de kendte bondegårdsdyr, men byder derudover også på fantastiske haver – frugthave, urtehave og køkkenhave. Frokosten kan du indtage på farmens café, der byder på italiensk mad.
  Gratis Entré.

  South Wharf, Rotherhithe Street, London SE16 5ET

  Stephney City Farm
  På modsatte side af Themsen fra Surrey Docks Farm finder du bondegården Stephney City Farm. Den er beliggende i bydelen Stephney kun ca. 5 minutter fra Regents Canal. Her er alle de dyr, du kan ønske dig – ponyer, æsler, kvæg, får, grise, høns og gæs, og endda katte, kaniner, fritter og marsvin. Du kan også deltage i fremstilling af håndarbejde og kunsthåndværk, og besøge farmens haver. Frokosten kan nydes på bondegårdens picknick-område, og inden du tager hjem, bør du lægge vejen forbi farmens lille forretning med hjemmelavede varer.
  Kun åben i weekenden.

  Stepney Way/Stepney High Street, London E1 3DG

  Spitalfield City Farm
  Endnu en City Farm finder du i Shoreditch. Også her stifter du bekendtskab med hele bondegårdens dyrefamilie – store som små. I bondegårdens grøntsagshave kan du lære kunsten at dyrke dine egne grøntsager, og har du små børn med, er der et legeland for alle under 5 år. I Spitalfield City Farms forretning kan du købe økologiske æg og sæsonens friske grøntsager.
  Gratis entré.

  Weaver Street, London E1 5HJ

  Mudchute Park & Farm
  Mudchute er Londons stores city farm med 34 hectar park placeret på Isle of Dogs over for Greenwich. Her får du store grønne områder med dyreliv og naturoplevelser og et rigt og sjældent planteliv. Dyrene er repræsenteret af alle bondegårdsdyrene, et udvalg af små kæledyr i ”The Pet Corner” og, som noget helt specielt, lamaer. Mudchute byder også på en masse specialarrangementer året rundt, som du kan finde detaljer om på bondegårdens hjemmeside. Der er også café og forretning på farmen.
  Gratis Entré.

  Pier Street, Isle of Dogs, London E14 3HP

  Kentish Town City Farm
  I Kentish Town nær Hampstead Heath finder du én af Londons mindre City Farms. På trods af placeringen midt i bymæssig bebyggelse, er farmen i kraft af sin størrelse en meget troværdig kopi af et ægte, mindre hushold ude på landet. Her opfordres børn såvel som voksne til at deltage aktivt i alle bondegårdens aktiviteter, og der er udover dyrene også en have og et picknick-område du kan hygge dig i.
  Gratis Entré.

  1 Cressfield Close, London NW5 4BN

  Hackney City Farm
  Sidst, men bestemt ikke mindst, er der Hackney City Farm. Også her kan du opleve alle bondegårdens dyr – fra køer til chinchilla’er – og nyde haverne med blomster, krydderurter og grøntsager. Nyd frokosten i den middelhavsinspirerede café og deltag i undervisning i f.eks. keramik- eller tekstilfremstilling. Hackney City Farm holder lukket alle mandage undtaget helligdage.
  Gratis entré.

  1A Goldsmiths Row, Bethnal Green, London E2 8QA

  Hvis du har mod på at tage lidt længere udenfor London City, findes der flere city farms her:

  Hounslow City Farm
  Faggs Road
  Feltham
  TW14 0LZ

  Lee Valley Park Farms
  Stubbins Hall Lane
  Waltham Abbey
  Essex
  EN9 2EF

  Freightliners City Farm
  Sheringham Road
  London
  N7 8PF

  Deen City Farm
  39 Windsor Avenue
  Merton Abbey
  London
  SW19 2RR

  Belmont Children’s Farm
  The Ridgeway (ved siden af Sheepwash Pond)
  Mill Hill
  London
  NW7 1QT

  Læs også: