London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Annes sommerhus i Greenwich

  I 1635 blev der lagt sidste hånd på en på én gang enestående bygning og en tragisk historie med danske rødder. Huset, der er tale om, er Queen’s House i Greenwich, London. Det blev oprindeligt kommissioneret af Kong James 1’s hustru, Anne af Danmark, hos arkitekten Inigo Jones.

  Anne ville gerne have et sted at opholde sig og holde sociale arrangementer, når kongen var på Tudor Palace of Greenwich. I april 1618 blev arbejdet stoppet, da Anne blev syg, og hun døde desværre ca. 1 år senere i en alder af blot 44 år og fik aldrig sit hus at se i færdig stand.

  Først i 1629 genoptog man arbejdet, da James og Annes søn, Charles 1., forærede det til sin kone, dronning Henrietta Maria. Og først 6 år senere stod huset færdig.

  Nu er det så din pligt at vise Anne den ære at besøge Queen’s House. Det er et yderst prægtigt palæ, og er i dag restaureret til sin 1600-tals storhed og er en del af The National Maritime Museum, der indeholder museets kollektion af fine arts samt skiftende, nutidige udstillinger.

  Læs også: