London.dkLondon.dk - din rejseguide
London.dk - din rejseguide til London

  Aktuelt i november

  Det kan ikke længere undgås. Julen og vinteren står for døren, og det er da også tydeligt i novembers events i London.

  Love Cooking Festival

  2. november
  Intet er så godt på en kold novemberdag som at tilberede og nyde et varmt måltid mad. Og den 2. november sørges der for, at alle har mulighed for at nyde den slags. Love Cooking Festival, der afholdes i Royal Festival Hall, er den første festival i England dedikeret udelukkende til mad og madlavning. Hovedattraktionen er et fantastisk show, hvor Englands førende kokke (de fleste kendt fra TV), laver mad live foran publikum. Men der er også alt mulig andet på programmet.

  Bonfire Night

  5. november
  Den 5. november er Guy Fawke’s Night, bedre kendt som Bonfire Night. Denne aften tændes der bål og affyres fyrværkeri til den store guldmedalje – alt sammen for at fejre sidste-øjebliks-anholdelsen af den romersk-katolske Gunpowder Plotter, Guy Fawkes, der i 1605 forsøgte at sprænge parlamentet og Kong James 1. i luften. Detaljer om arrangementer vil følge, når vi er lidt tættere på datoen og det er mere aktuelt. I mellemtiden kan du læse om Guy Fawkes og Bonfire Night.

  Rememberance Day

  11. – 14. november
  11. november er Rememberance Day i Storbritannien, i daglig tale også kaldet Puppu Day pga. de røde valmuer, der symboliserer dagen og sidder i stort set alle knaphuller i ugerne før og efter 11. november. Dagen er for at hylde og mindes alle de soldater og civile, der ofrede/mistede livet i krig, hovedsageligt under og efter 1. verdenskrig. Det markeres med mindehøjtideligheder, kransenedlæggelser og koncerter rundt om i London. Dagen og tiden omkring er ikke en decideret turistattraktion, men det er vigtigt for gæster i London at vide, hvad det er der foregår, da byen bliver hyldet i en helt speciel stemning.

  Winter Wonderland – Gratis!

  19. November – 4. januar
  Du kan ikke undgå at komme i ægte julestemning, når du besøger Winter Wonderland i Hyde Park. Et stort område af parken er omdannet til det flotteste og hyggeligste vinterlandskab, hvori man har placeret et fantastisk tivoli med udsigtshjul (pariserhjul), et tysk julemarked, Londons største skøjtebane og så selvfølgelig julemanden – alt sammen svøbt i millioner af julelys. En oplevelse du ikke må gå glip af. Entréen er gratis, men de kørende forlystelser og skøjtebanen kræver, at du betaler billet.

  Læs også: